Mourinho ponovo pričao o Tahiroviću, pa 'otkrio' sastav za sutra: "On i još desetorica"

Posebni pred duel sa Sassuolom

Mourinho ponovo pričao o Tahiroviću, pa 'otkrio' sastav za sutra: "On i još desetorica"

E. Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho još jednom je hvalio mladog Šveđanina bh. korijena Benjamina Tahirovića, za kojeg je Jose nedavno rekao da će biti "sljedeći veliki igrač".

Mourinho je tokom karijere trenirao mnoge sjajne igrače, stekao je ogromno iskustvo i zna kako prepozanti talentovanog igrača što je pokazao nebrojeno puta u prošlosti.

Na press-konferenciji uoči utakmice Europa lige Mourinha su novinari pitali ko će biti naredni mladi igrač kojeg će lansirati iskusni trener je izabrao Bosanca sa švedskim pasošem. "Mislim da će sljedeći biti Benjamin Tahirović", glasio je Mourinhov odgovor na pitanje ko će biti sljedeći Romin talenat da uđe u prvi tim.

Veznjak rođen 2003. godine u Švedskoj posjeduje i bh. pasoš, pa nije isključeno da u budućnosti postane član bh. reprezentacije. On već neko vrijeme trenira sa prvim timom, a u omladinski tim Rome došao je početkom prošle godine iz Vaslunda.

Ima ugovor do 2026. godine, a u Primaveri je na osam ligaških utakmica osam puta bio starter. Dao je tri gola, upisao i četiri asistenciej, te prosto natjerao Mourinha da obrati pažnju na njega.

Do sada je tri puta sjedio na klupi prve ekipe Rome, no već sutra bi mogao da dobije šansu. Roma će gostovati kod Sassuola od 18.30 sati u 14. kolu, a Jose je na današnjoj press konferenciji ponovo spomenuo ime Tahirovića.

Oglasi

Mourinho je danas rekao da će "Tahirović uskoro biti starter", s tim da nije otkrio kada će to tačno biti. Ko zna, možda već sutra Special One spremi iznenađenje?

  
Jose s posebnom pažnjom prati svaki korak mladog Šveđanina sa bh. pasošem, sprema ga 'gurnuti u vatru'

"Već vam mogu reći da će Tahirović igrati i kad-tad će biti starter, jer u posljednje vrijeme dosta trenira s nama i jako napreduje".

Na pitanje ko će sutra igrati, Jose je u svom stilu odgovorio: "Roger Ibanez i još 10".

Ova izjava došla je nakon žestokih kritika na račun Ibaneza, koji je napravio veliku grešku koja je na kraju odlučila pobjednika, pošto je istu iskoristio Lazio i golom Felipea Andersona došao do pobjede u derbiju.

“Derbi? Da sam igrao kao Lazio, mediji bi me dosad ubili. Očekujem da ću vidjeti reakciju na isti način kao u prošlosti nakon poraza. Mi smo tim dobrih momaka koji pate nakon svakog poraza. Očekujem tešku utakmicu sutra, ali isto tako očekujem da moji igrači daju sve od sebe kako bismo svi vratili osmijehe na lice", rekao je Mourinho.

Govorio je o nedostatku Dybale, koji se povrijedio, a naročito se njegov izostanak osjetio u velikim utakmicama.

“Atalanta, Napoli i Lazio: to su tri utakmice koje smo igrali bez našeg najkreativnijeg igrača Dybale, što je rezultiralo s tri tijesna poraza. Bio je na raspolaganju s Juveom i dobili smo bod. Igrao je s Interom i pobijedili smo. Teško je kada naš naporan rad i odricanje u prijelaznom roku odu u dim s Dybalom i Wijnaldumom izvan stroja".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mečevi Serije A na programu večeras i sutra, ima tu dosta  dobrih utakmica, ali i sjajnih kvota u Volcanobet kladionici. Kompletna ponuda na OVOM linku.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi