Dres u kojem se pojavio Cristiano Junior privukao ogromnu pažnju - Svi se pitaju otkud baš taj klub?
Niko ne zna odakle mu dres

Iznenađenje za sve

Dres u kojem se pojavio Cristiano Junior privukao ogromnu pažnju - Svi se pitaju otkud baš taj klub?

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo s porodicom uživa u danima odmora koje je dobio. Neće ga biti u reprezentativnim akcijama ovog marta, a legendarni fudbaler baterije puni u Saudijskoj Arabiji. Posebnu pažnju izazvala je porodična fotografija i dres u kojem se pojavio njegov sin Cristiano Junior.

Sin Cristiana Ronalda, 14-godišnji Junior, važi za velikog fudbalskog talenta. Za sada je kao i otac član Al Nassra iz Saudijske Arabije, ali bi u narednim godinama mogao otići u neki mnogo veći klub.

Cristiano svog prvijenca nikada nije opterećivao fudbalom. Imat će priliku da bira ono što želi raditi u životu, a dok ne odraste moći će uživati u svim blagodatima života sa slavnim ocem.

Odmori ove porodice su odavno luksuzni. Cristiano je tokom reprezentativne pauze dobio poštedu kako bi napunio baterije i ovog puta se odlučio ostati u Saudijskoj Arabiji.

Pohvalio se CR fotografijama porodice. Tu je bio i Cristiano Junior čiji je dres na fotografiji privukao ogromnu pažnju.

Oglasi

Mnogi su se pitali u čijem dresu se fotografisao Junior. Rijetko kome je grb uopšte poznat, ali ubrzo je stigao odgovor za sve koji su 'zamarali mozak'.

Junior je nekako došao do dresa švedskog trećeligaša ekipe Jonköpings Sodra IF, Radi se o klubu koji je proteklih godina imao težak pad i iz društva najboljih u niži rang takmičenja.

Ovaj tim je osnovan prije 101 godinu. Uglavnom su igrali u nižim rangovima, a od 2006. godine bili su uglavnom članovi drugoligaškog takmičenja.

Oglasi

Dvije sezone su proveli u društvu najboljih timova Švedske. Ipak, nakon ispadanja 2017. godine više se nisu vraćali iako su imali dvije sasvim solidne sezone u drugoj ligi.

Od prije nekoliko mjeseci članovi su trećeg ranga takmičenja u Švedskoj i uskoro će krenuti s takmičenjem u ovoj ligi.

Činjenica da se Cristiano Junior pojavio u njihovom dresu sigurno je velika reklama za ovaj klub. Sada su mnogi čuli za njega, ali svi se pitaju kako je 14-godišnjak došao do dresa.

To vjerovatno nikad nećemo saznati, no to je u ovom trenutku za švedski tim manje bitno jer su dobili ozbiljnu reklamu.

Oglasi