Ko će osvojiti Ligu prvaka? Cristiano Ronaldo je dao veoma iznenađujući odgovor

Portugalac ima svog favorita

Ko će osvojiti Ligu prvaka? Cristiano Ronaldo je dao veoma iznenađujući odgovor

E. Škorić

U petak je u Nyonu održan žrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka i nastavak nokaut faze najelitnijeg klupskog takmičenja donosi nam sjajnih osam duela.

Treću sezonu zaredom protivnici su Real Madrid i Manchester City, dok će PSG igrati protiv Barcelone.

Tokom jedne press konferencije za medije, Cristiano Ronaldo je upitan koji je favorit za osvajanje trofeja, a odgovor Portugalca bio je neočekivan.

"Manchester City opet ima velike šanse za osvajanje trofeja, ali nisu jedni favorit. Ko su još vavoriti? Uz sjajni City, to su Real, Bayern...", odgovorio je bivši igrač Sportinga, Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa.

"City je bio izvanredan. Čestitam im na prošloj sezoni. Igrači, trener... Sjajno. Napokon su osvojili Ligu prvaka, a zaslužili su je osvojiti i ranije. Užitak ih je gledati", poručio je iskusni Portugalac čija izjava se neće dopasti navijačima njegovih bivših timova Uniteda i Reala, s obzirom na na način na koji je govorio o Manchester Cityju.

Oglasi

Ronaldo je dugi niz godina briljirao na mečevima Lige prvaka u nekoliko evropskih velikana, no krajem 2022. je napustio Manchester United i otišao u Saudijsku Arabiju pa sada nastupa za Al-Nassr i mečeve Lige prvaka gleda putem TV ekrana.

City i Real svakako su najinteresantniji par osmine finala i zaista je teško reći ko bi mogao izaći kao pobjednik iz tog dvomeča koji slijedi.

Pep Guardiola održao je press konferenciju nedugo nakon žrijeba. Trener Cityja nazvao je Real Madrid "kraljevima takmičenja" i istaknuo mnoge susrete između dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemamo drugu opciju. Čini se da je to već postala tradicija, tri godine za redom igramo protiv iste ekipe, protiv kraljeva ovog takmičenja. Nadam se da ćemo tada biti u dobrom trenutku. Još je nekoliko sedmica do osmine finala u Madridu, vidjet ćemo" , rekao je Pep Guardiola.

Prvu utakmicu ovi timovi odigrat će 9, aprila, a revanš je 17. aprila. U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Arsenal i Bayern, potom Atletico i Borussi Dortmund te PSG i Barcelona.

Top Komentari

Baron22
Kakav crni bayo !!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi