Ronaldova nemoć: Uplakano lice, odmahivanje glavom i slobodnjak koji će nasmijati svijet

Al Nassr izgubio derbi

Ronaldova nemoć: Uplakano lice, odmahivanje glavom i slobodnjak koji će nasmijati svijet

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo je za više od 100 minuta igre derbija prvenstva Saudijske Arabije imao jednu ozbiljnu priliku i to u sudijskoj nadoknadi.

Al Ittiahd je kao domaćin pobijedio Al Nassr sa 1:0, a gol odluke je postignut u drugom dijelu, strijelac u 80. minuti bio je Romarinho.

Tako je Al Nassr izgubio najvažniji meč od dolaska Ronalda u klub, a slavni Portugalac je većim dijelom meča pokazao totalnu nemoć.

Višetruki osvajač Zlatne lopte je u nekoliko navrata bespomoćno gledao prema sudiji Mateu Lahozu nadajući se prekršaju, ali poznati španski arbitar mu nije bio naklonut.

[twitter]https://twitter.com/AlCR7Media/status/1633902220830752802[/twitter]

U prvom poluvremenu Ronaldo je izveo magičan dribling tako što je jednom rivalu probacio loptu kroz noge, dok je u nastavku bio očajan.

Oglasi

Igrala se 56. minut kada je CR pokušao iz slobodnjaka sa ivice kazneno prostora međutim lopta je završila visoko na tribinama.

Do kraja meča je uglavnom bespomoćno odmahivao rukama ili otpuhivao glavom svjestan da će Al Nassr upisati poraz.

[twitter]https://twitter.com/AlCR7Media/status/1633910239459266605[/twitter]

U sudijskoj nadoknadi je imao ozbiljan pokušaj pod prečku, ali je Grohe uspio odbraniti njegov udarac.

Al Nassr više nije lider prvnestva, a Ronaldo je drugu utakmicu završio bez gola. Međutim, ono što može brinuti je činjenica da je protiv jedinog ozbiljnog rivala u prvenstvu bio totalno neprepoznatljiv.

Top Komentari

barcaforever
Ne znam zašto ovaj novinar piše o Ronaldu, totalno nebitan igrač u nebitnoj ligi
1 5
Mostarac94
Ronaldo kad igra bar se vidi na tekmi, trci pokusava trudi se, moj caus a sinoc jel najnajigrac igrao? Ili je u dzepu bio od Bayernovaca
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti