Al Nassr igra meč za prvaka

Prvi skandal u Saudijskoj Arabiji zbog Ronalda: Zar je Portugalucu potrebna (i) ovakva vrsta pomoći?

A. Čaušević

Svaka informacija vezana za Cristiana Ronalda izazove određenu pažnju. To je slučaj i pred derbi sezone u Saudijskoj Arabiji između Al Nassra i Al Ittihada. 

Prilikom dolaska u novi klub Ronaldo je odmah dobio kapitensku traku. Poslije toga je slijedilo i buđenje na terenu jer je na šest mečeva zabio osam golova i upisao dvije asistencije.

U četvrtak se u Saudijskoj Arabiji igra Superclasico saudijskog fudbala između Al Nassra i Al Ittihada, a navijači Al Ittihada su odlučili da dignu glas pred taj susret.

Razlog za vidno nezadovoljstvo i neku vrstu protesta je taj što je za utakmicu delegiran Mateu Lahoz, sudija koji je u posljednje vrijeme u centru pažnje zbog nekih svojih odluka.

Fotografija koja je izazvala dosta polemike u Saudijskoj Arabiji

Iskusni španski arbitar je i ranije znao suditi mečeve u Saudijskoj Arabiji, ali navijačima Al Ittihada smeta njegov odnos kojeg ima sa Cristianom Ronaldom.

Lahoz i Ronaldo se poznaju iz vremena dok je Portugalac igrao za Real, a neki saudijski mediji su objavili fotogafije njihovih srdačnih pozdrava, čak su ih ih i nazvali prijateljima.

Oglasi

Ipak, bez obzira na iskazano nezadovoljstvo sudijska organizacija u Saudijskoj Arabiji je ostala pri svom te će Lahoz suditi na jednom od svojih posljednjih mečeva u karijeri.

Ovaj 45-godišnjak se našao u centru polemika na Svjetskom prvenstvu, tako je na susretu Argentina - Nizozemska u četvrtfinalu pokazao čak 18 kartona.

U istom tempu je nastavio i poslije Mundijala. Bilo je to u katalonskom derbiju kada je na susretu Barcelona - Espanyol dao čak 15 žutih i dva crvena kartona.

Za Ronalda će utakmica protiv Al Ittihada sigurno biti najveće iskušenje do sada pošto se radi o direktnom duelu za prvo mjesto koji bi na kraju mogao i odlučiti prvaka.

Slavni Portugalac se krajem januara sastao protiv Al Ittihada u Kupu Saudijske Arabije i Al Nassr je poražen sa 3:1 što znači da u četvrtak višesturkog osvajača Zlatne lopte čeka i više nego težak zadatak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi