Slavni Eminem na čudesan način podržao Ronalda
Slavni američki reprer Eminem odlučio je podržati Cristiana Ronalda i apsolutno shvata sve što mu se dešava s kritikama (Foto: EPA)

Potpuno ga shvata

Slavni Eminem na čudesan način podržao Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) čovjek je kojeg mnogi smatraju bahatim iako je on često dokazivao sasvim suprotno. U zaštiti Portugalca od brojnih kritika stao je čuveni američki reper Eminem kojem je sasvim jasno kroz šta jedan od najboljih fudbalera svih vremena prolazi.

Cristiano Ronaldo konstantno je u centru pažnje svjetskih medija. Prati se svaki potez portugalske legende, a njemu je u prošlosti znalo zasmetati kada mu se prati svaki korak.

Zbog određenih reakcija van terena, ali i na njemu, Cristiana su često proglašavali bahatim, no on je mnogo puta dokazao da je sasvim običan čovjek kojeg slava i novac nisu pokvarili.

U zaštiti CR-a stao je i legendarni američki reper Eminem. On je govorio o Ronaldu i shvata kroz šta prolazi u životu.

"Najbolji na svijetu uvijek postaju omražene osobe. Meni se to dogodilo u muzici, a Cristianu Ronaldu u svijetu fudbala", rekao je Eminem.

Eminem je često bio sputavan od javnosti, posebno na početku karijere. Niko nije vjerovao u njegov uspjeh, ali nestvarnim izvedbama je došao do statusa rep ikone.

Oglasi

Veliki Cristiano Ronaldo: Ono što je uradio za Siriju i Tursku zaslužuje poštovanje cijelog svijeta

Cristiano Ronaldo još je jednom pokazao o kakvom se čovjeku radi i razbio je sve stereotipe kako je bahati i umišljeni bogataš. CR je odlučio pomoći Turskoj i Siriji nakon razornog zemljotresa i poslao je zalihe ugroženom stanovništvu.

Razoran zemljotres koji je prije mjesec dana razorio dio Turske i Sirije odnio je desetine hiljada života, a stotine hiljada osoba su povrijeđene.

Spasilačke ekipe širom svijeta danima su radile na pronalasku preživjeli. Nažalost, žrtava je bilo dosta, po informacijama više od 50.000.

Mnoge porodice su izgubile krov nad glavom. Smješteni su u privremena skloništa i uveliko se radi na tome da im se osigura stalni smještaj.

Pomoć Turskoj i Siriji dolazi sa svih strana svijeta, a ni legendarni Cristiano Ronaldo nije ostao imun na ono što se desilo, pa je i on odlučio da pomogne žrtvama zemljotresa.

Oglasi

Sirijski novinar Hadi Alabdallah donosi informaciju da je Cristiano poslao avion pomoći za Tursku i Siriju.

"Cristiano Ronaldo je poslao pun avion zaliha kako bi pomogao žrtvama razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Platio je šatore, pakete s hranom, jastuke, ćebad, krevete, hranu za bebe i medicinski materijal", piše Alabdallah.

Ronaldo je također u Saudijskoj Arabiji u petak ugostio dječaka koji je preživio zemljotres i koji je imao želju da se upozna s njim. Susret je bio veoma srdačan.

CR je oduvijek govorio da želi pomoći ugroženima jer zna da će mu Bog dvostruko vratiti.

"Od djetinjstva znam da ako pomognem drugima, Bog će mi dvostruko vratiti. Ne postoji bolji osjećaj od pomaganja drugima i to ću i dalje činiti", rekao je jednom prilikom Cristiano Ronaldo.

Portugalac je još jednom pokazao da je izuzetan čovjek i da mu definitivno nema ravnog kada je u pitanju humanitarni rad kada su svjetske zvijezde u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi