Fudbalska (ne)ozbiljnost na arapski način: Ronaldo izveo centar, 10 sekundi kasnije se radovao

Neobičan gol na meču Al Nassra

Fudbalska (ne)ozbiljnost na arapski način: Ronaldo izveo centar, 10 sekundi kasnije se radovao

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo se radovao već nakon desetak sekundi utakmice saudijskog Kupa između Al Nassra i Al Abhe. 

Ronaldo je u meču četvrtfinala izveo loptu sa centra, krenuo trčati u kazneni prostor i kada je stigao već se počeo radovati.

Jedan od bržih golova u 2023. godini viđen je na meču Al Nassra i Al Abhe, a da stvar bude bizarnija radilo se o autogolu.

Al Najei je ušao u kazneni prostor, htio da je uputi loptu prema Ronaldu, ali je Jumayia skrenuo i zatresao vlastitu mrežu.

Ronaldo i ostali saigrači su potrčali u zagrlja Al Najeiju iako je evidentno da se radilo o autogolu koji na neki način pokrazuje neozbiljnost određenih timova u Saudijskoj Arabiji.

Oglasi

Jasno je da nivo fudbala u toj zemlji nije ni blizu evropskog pa zbog toga mnogi prigovaraju Ronaldu i umunjuju značaj njegovih golova.

Slavni Portugalac je do sada uspio postići osam golova i to uglavnom protiv timova koji su praktično poluamaterskog nivoa.

Nedavno je scena sa utakmice Al Nassra i Al Batina obišla svijet kada je čuvar mreže gostiju nepotrebno istrčao pred Ronalda kako bi ga prestrašio.

Ronaldo je tada promašio, tačnije jedan od defanzivaca je očistio loptu sa gol-linije, a poslije te situacije mnogi su umanjili kvalitete fudbala u Saudijskoj Arabiji.

Ipak, postoje pojedini klubovi poput Al Ittihada koji su odlično organizovani. Upravo je protiv ove ekipe Ronaldo bio nevidljiv tokom međusobnog duela.

Oglasi