Al Nassr slavi 'najvećeg ikad'

Pogodak za pobjedu

Al Nassr slavi 'najvećeg ikad'

Midhat Šljivak

Al Nassr plasirao se u finale Arapskog kupa šampiona. Tim iz Saudijske Arabije je u polufinalu savladao Al Shortu iz Iraka s 1:0, a jedini pogodak je zabio Cristiano Ronaldo.

Al Nassr je s 1:0 pobijedio Al Shortu i otišao je finale Arapskog kupa šampiona. Timu iz Iraka presudio je niko drugi do Cristiano Ronaldo.

Dominirao je saudijski tim u ovom meču. Cristiano je bio izuzetno raspoložen, stvarao je šanse, zabio je i gol u 31. minuti meča, ali mu je on poništen zbog milimetarskog ofsajda.

Kreirao je CR prilike i saigračima. Međutim, lopta nije htjela u gol i već se vidjela frustracija na licima igrača Al Nassra.

To ih je držalo sve do 75. minute. Mane je iznudio penal, a odgovornost preuzima Cristiano Ronaldo i postiže pogodak za prednost Al Nassra od 1:0.

Oglasi

Nije irački tim mogao napraviti previše pred golom Al Nassra. Ronaldo i društvo su sačuvali prednost do samog kraja i na kraju su ostvarili plasman u finale i imat će priliku da se bore za trofej Arapskog kupa šampiona.

Al Nassr će za protivnika u finalu imati rivala iz Saudijske Aarabije. U drugom polufinalu večeras igraju Al Shabab i Al Hilal.

Cristiano Ronaldo je opet napravio ono zbog čega je doveden u klub i nema dileme da će sezona u prvenstvu Saudijske Arabije biti zanimljivija nego ikad ranije zbog dolaska brojnih velikih zvijezda.

Arapski kup šampiona, polufinale:

Al Nassr - Al Shorta 1:0

Top Komentari

dragonicas
Bez sarkasticnih navodnika, molim. Hehe
4 0
Ecosport
Penaldooooooooo.... Messi više slobodnjake voli, golove nakon solo prodora itd Messi je Bog i batina, GOAT i dobitnik osme Zlatne lopte. Crknite dušmani.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti