Šut iz koljena "slabijom nogom" i bomba koju golman nije ni vidio, a kažu da je CR za penziju

Al Nassr stigao do vodstva

Šut iz koljena "slabijom nogom" i bomba koju golman nije ni vidio, a kažu da je CR za penziju

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Nassra igraju trenutno protiv Raja Casablance utakmicu četvrtfinala arapskog Kupa šampiona, a u centru pažnje našao se Cristiano Ronaldo koji je zabio sjajan gol za vodstvo svog kluba.

Al Nassr je sigurno jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje, a već nakon prvog poluvremena je jasno da je saudijski klub jednom nogom u polufinalu.

Naime, nakon prvog poluvremena Al Nassr vodi sa 3:1, a posebno je oduševio Cristiano Ronaldo koji je ponovo pokazao o kakvom majstoru se radi.

Al Nassr je uspio do prednosti da dođe u 19. minuti kada je Talisca odlično prošao po desnoj strani, a potom je vidio Ronalda samog na 16 metara i dodao mu je loptu nakon čega je uslijedila magija.

Ronaldo je onako iz koljena i to lijevom nogom šutirao i ispalio pravu raketu koju golman RAja Casablance nije ni vidio, te je na semaforu bilo 1:0.

Oglasi

Igrači Casablance su tražili igranje rukom Talisce, ali sudija je nakon konsultacija s pomoćnicima odlučio da tu nije bilo ništa sporno, te je priznao sjajan pogodak kojeg je postigao Ronaldo.

Tu se Al Nassr nije zaustavio i igrači saudijskog kluba krenuli su još ofanzivnije što im se ekspresno isplatilo.

Samo deset minuta kasnije Al Nassr je poveo sa 2:0, a ovaj put pogodak za saudijski tim zabio je Al Ghannam na asistenciju Al Khaibarija.

U 38. minuti bilo je 3:0 za Al Nassr, a ovaj put Fofana je bio strijelac. Ipak, Raja Casablanca je koliko-toliko uspjela da vrati nadu jer je tri minuta kasnije Madu autogolom smanjio rezultat na 3:1.

Inače, pobjednik iz ovog duela u polufinalu igra protiv Al Shorte koji je ranije danas pobijedio u četvrtfinalu Al Sadd sa 4:2.

Top Komentari

Kulla_Ado
Mozete ga voljeti ili mrziti, Al je covjek najbolji ikad!!
3 0
LevoKrilo
Ne postoji, niti je postojao igrač koji je dao više golova slabijom nogom i glavom, kao što je to Ronaldo. Onda stručnjaci kažu, Ronaldo nema tehniku. Ko je god ikada na bilo koji način igrao fudbal, zna šta znači gađati, dodati i centrirati loptu slabijom nogom...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi