Još nije ni debitovao, a Ronaldo je već napravio pravu pometnju u novom klubu
Dovođenje Cristiana Ronalda već je učinilo Al-Nassr svjetski poznatim klubom.

Brojke ne lažu

Još nije ni debitovao, a Ronaldo je već napravio pravu pometnju u novom klubu

E. Ganibegović

Na iznenađenje mnogih, Cristiano Ronaldo je nakon napuštanja Manchester Uniteda otišao van Evrope i to u Saudijsku Arabiju gdje je u novom klubu već uspio izazvati pravi "boom" iako nije ni debitovao.

Dana 22. novembra prošle godine Cristiano Ronaldo je zvanično prestao biti član Manchester Uniteda nakon brojnih problema u tom klubu.

Tako je Portugalac bio jedini fudbaler na Svjetskom prvenstvu u Kataru koji nije imao klub, no našao ga je vrlo brzo nakon Mundijala.

Iako su mnogi očekivali da će Ronaldo ostati u Evropi i nastaviti igrati ozbiljan fudbal, to se nije dogodilo te će uskoro debitovati za novi tim.

Ronaldo je potpisao za Al-Nassr iz Saudijske Arabije, a sutra će biti zvanično predstavljen pred oko 30.000 gledaoca, dok će cijena za ulaz na stadion biti simbolična četiri dolara.

"Zdravo dečki, vidimo se uskoro", poručio je Cristiano iz aviona navijačima svog novog tima u kojem je već uspio da napravi pravi "boom".

Oglasi

Naime, radi se o tome da je broj pratioca Al-Nassra na Instagramu porastao za nekoliko puta nakon što je objavljeno da je Ronaldo novi član tog kluba.

Prije dolaska Cristiana Ronalda klub je na zvaničnom Instagram profilu imao 860 hiljada pratioca, dok je sada taj broj, u trenutku pisanja ovog članka, 6,6 miliona. 

Al-Nassr have gained over 5.1 MILLION followers on Instagram in just two days since announcing the signing of Cristiano Ronaldo 😳📈

Posted by ESPN FC on Monday, January 2, 2023

Nema sumnje da će Cristiano Ronaldo sada biti najveća zvijezda u toj ligi, te da će se s marketinške strane dovođenje Portugalca Al-Nassru itekako isplatiti. 

Top Komentari

Ecosport
Ko ga iebe više, ne treba ga više spominjat nigdje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi