Poznato kada će Ronaldo debitovati za novi klub

Još samo četiri dana

Poznato kada će Ronaldo debitovati za novi klub

E. Škorić

Portugalski reprezentativac Cristiano Ronaldo zvanično je krajem 2022. godine postao novi igrač Al-Nassra iz Saudijske Arabije.

Transfer Ronalda u Al-Nassr kod mnogih izaziva pomiješane osjećaje. Ronaldo je potpisao ugovor koji se ne odbija, iako je jasno da višđe neće igrati na visokoj razini nogomet.

Al-Nassr je već postao hit u svijetu i preko noći je zahvaljujući Ronaldu stekao veliku popularnost, a sada je poznato i kada će bivši igrač Manchester Uniteda debitovati u dresu svog novog kluba.

Kako javlja novinar Gianluca Di Marzio sa "Sky Sporta", Portugalac će debitovati 5. januara. Tada će Al-Nassr, koji je lider lige Saudijske Arabije (26 bodova iz 11 utakmica), pred domaćom publikom igrati protiv Al Taeea, sedme ekipe domaćeg prvenstva.

U januaru će Al-Nassr oidgrati još tri utakmice - prve dvije prvenstvene, a 14. januara ide u goste aktuelnom viceprvaku Al Shababu, dok će 21. januara ugostiti Al-Ettifaqa. Ostaje i meč Superkupa Saudijske Arabije protiv Al-Ittihada i to će biti prilika da CR osvoji prvi trofej u Saudijskoj Arabiji.

Ronaldo je za Al-Nassr potpisao u petak 30. decembra. Prethodno je od 22. novembra bio bez kluba nakon što je raskinuta saradnja između njega i Uniteda.

Ovaj 37-godišnjak postao je najplaćeniji nogometaš na svijetu. Ukupno bi za 2,5 godine trebao zaraditi pola milijarde dolara.

Cristiano Ronaldo je ove sezone upisao 16 nastupa u svim takmičenjima za Manchester United. Postigao je tri gola i imao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je za klub upisao 346 nastupa, postigao 145 golova i imao 64 asistencije. U Manchesteru je bio dva puta, no drugi mandat na Old Traffordu je poput noćne more.

Prethodno je igrao za Juventus, Real Madrid i Sporting u kojem je sve počelo kada je njegov profesionalni nogomet u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi