Saudijci otkrili šta je Ronaldo rekao Disciplinskoj komisiji na svoj sramotan potez: "U Evropi..."

Portugalac suspendovan na dvije utakmice

Saudijci otkrili šta je Ronaldo rekao Disciplinskoj komisiji na svoj sramotan potez: "U Evropi..."

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo kažnjen je od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Saudijske Arabije s dvije utakmice suspenzije zbog nedoličnog ponašanja na meču protiv Al Shababa, a nakon svega i Portugalac je odlučio da da svoj komentar.

Sve se dešavalo prije nekoliko dana kada je Al Nassr u meču saudijskog prvenstva uspio da pobijedi Al Shabab sa 3:2, no sve je palo u drugi plan nakon što je Ronaldo izgubio živce i nedolično reagovao.

Ronalda su naljutili navijači Al Shababa koji su u nekoliko navrata skandirali "Messi, Messi" što se dešava vrlo često na gostujućim mečevima Al Nassra.

Međutim, ovaj put je to Ronalda uspjelo da "izbaci iz cipela", te se on prvo okrenuo prema navijačima Al Shababa i pokazao im da ih ne čuje, a zatim se rukom uhvatio za međunožje što je mnoge šokiralo.

Ovaj video se uskoro pojavio na društvenim mrežama zbog čega se Ronaldo našao na meti žestokih kritika i bilo je jasno da mu prijeti kazna.

Oglasi

Na kraju je FS Saudijske Arabije objavio da je Disciplinska komisija odlučila da kazni Ronalda s dvije utakmice suspenzije zbog nemoralnog ponašanja.

Ronaldo je dobio šansu da se brani i da podnese žalbu, ali čini se da on to neće uraditi sudeći prema komentaru koji je dao Disciplinskoj komisiji na ono što se desilo na meču protiv Al Shababa.

"Poštujem sve klubove i potez u naletu proslave pobjede nije bio sramota i na takve stvari smo navikli u Evropi", poručio je Ronaldo.

No, Saudijci navode da Ronaldova kazna svakako vjerovatno ne bi bila smanjena ili ukinuta jer su mnogi njegov potez osudili i poručili da je neprihvatljiv, te bez obzira što je najveća zvijezda u ligi jasno je da se te stvari ne smiju tolerisati.

Inače, Ronaldo će propustiti utakmice u prvenstvu protiv Al Hazema i Al Raeda što će za Al Nassr sigurno biti veliki udarac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi