"Učini mi uslugu, idi kući do Cristiana Ronalda, mrtav je..."

Mourinho progovorio nakon godina šutnje

"Učini mi uslugu, idi kući do Cristiana Ronalda, mrtav je..."

Admin Čaušević

Cristianu Ronaldu nije strano da zaplače nakon bolnog poraza. Radio je to u dresu Reala nekoliko puta, kao i u reprezentaciji Portugala. Međutim, jedan poraz ga je posebno dotukao.

U 2012. godini fudbalski svijet očekivao je El Clasico u finalu Lige prvaka. No, na opće iznenađenje, Chelsea i Bayern uspjeli su eliminisati tada favorizirane Barcelonu i Real Madrid.

Nakon poraza od 2:1 u prvoj utakmici Los Blancosi su bili domaćini u revanšu te su zbog gola u gostima imali prednost. Predvođeni Joseom Mourinhom sa klupe nadali su se prolasku u finale.

Vrlo brzo sa dva rana gola Cristiana Ronalda Real je stekao ogromnu prednosti, ali je Arjen Robben golom iz penala vratio Bavarce u igru. Poslije čega su uslijedili produžeci pa penali.

U penal lutriji uspješniji su bili Bavarci, a sada već epski meč će se pamtiti po sceni na kojoj Mourinho pada na koljena poslije eliminacije.

Oglasi

Prošlo je duže od deset godina, a Mourinho je prvi put progovorio o svemu. Kazao je da je tada prvi put plakao nakon poraza te da je Ronaldu bilo još gore.

"Plakao sam nakon poraza od Bayerna kad sam došao kući, to je bio jedini put da sam to učinio", rekao je Mourinho za Prime Vide prije nego šta se desilo Ronaldu

"Kasnije sam primio poziv od Jorgea Mendesa: 'Učini mi uslugu: idi Cristianu jer je mrtav.' Rekao sam mu: 'I ja sam mrtav'."

"Ali uradio sam to, spremio sam se, bez suza i otišao do Cristiana. Obojica smo bili uništeni", objasnio je Mourinho.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bayern je u finalu izgubio od Chelseaja na penale, dok je Ronaldo u narednim godinama naplatio suze protiv Bavaraca te je krenuo dodatni uspon u njegovoj karijeri.

Podsjećanja radi, slavni Portugalac koji sada nastupa za Al Nassr je sa Realom uspio osvojiti čak četiri Lige prvaka, dok je stigao osvojiti isto toliko Zlatnih lopti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi