Fabrizio Romano potvrdio - Jasno je gdje će Cristiano Ronaldo igrati naredne sezone
FOTO: EPA

Nakon što je završena sezona

Fabrizio Romano potvrdio - Jasno je gdje će Cristiano Ronaldo igrati naredne sezone

Esmer Oštraković

Sinoć su finale Kupa Kralja Saudijske Arabije odigrali Al-Hilal i Al Nassr, a pobjedu je ostvario protivnik Cristiana Ronalda i to nakon boljeg izvođenja penala.

Krenulo je odlično po najveći saudijski klub. U sedmoj minuti Aleksandar Mitrović postiže pogodak za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nakon gola šanse su se redale s obje strane. Najbliži golu bio je Cristiano Ronaldo, škarice su završile na stativi protivničkog gola.

Na pauzu se otišli upravo pri rezutatu 1:0, a u nastavku utakmice Al Nassr ostaje sa igračem manje jer je crveni karton zbog igranja rukom van kaznenog prostora dobio Ospina.

Nakon toga i Al Hilal dobija crveni karton. Ranije je na tuširanje morao al Bulayhi jer je udario protivničkog igrača, a ubrzo Yahya postiže gol i vraća stvari na početak.

Oglasi

Al-Hilal u 90. minuti ostaje s devet igrača na terenu. Koulibaly je dobio drugi žuti karton i morao je pod tuš, no Al Nassr nije ovu prednost uspio iskoristiti.

Pitanje pobjednika riješeno je nakon penala. Sedam penal serija viđeno je u Džedi. Trojica igrača Al Nassra su promašila, a tragičari su Al Hassan i Al Nemer.

Al-Hilal je tako nakon prvenstva uzeo i Kup Kralja i Cristiano Ronaldo jednostavno ne može do trofeja u Saudijskoj Arabiji.

Teško je ovaj poraz "pao" Ronaldu koji je teren napustio u suzama.

Oglasi

Nakon utakmice direktor Al Nassra Guido Fienga otkrio je i kakva je sudbina Cristiana Ronalda u narednoj sezoni.

Kako tvrdi Fabrizio Romano Fienga je potvrdio da Ronalda ostaje u Al Nassru i naredne sezone.

Nema nikakvih sumnji u to, niti bilo kakvih promjena plana kada je riječ o portugalskoj zvijezdi.

Iako su se navijači Bayer Leverkusena nadali da bi Ronaldo mogao doći u njihov klub, jer su se pojavile špekulacije o tome, sada je jasno da od toga neće biti ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi