Detalji Ronaldovog ugovora u Arabiji: Cifre nisu normalne, a sprema mu se i luksuz kakav se ne pamti
Portugalska mašina nakon 20 godina napušta Evropu i karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji gdje su za njega spremili posebnu vrstu luksuza (Foto: Ilustracija)

Uskoro zvaničan potpis

Detalji Ronaldovog ugovora u Arabiji: Cifre nisu normalne, a sprema mu se i luksuz kakav se ne pamti

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo (37) u narednim satima će zvanično postati novi igrač Al Nassra iz Saudijske Arabije, a ugovor od dvije i po godine koje je dogovorio donijet će mu nestvarne cifre na račun.

Cristiano Ronaldo nakon bogate karijere u Evropi, gdje je dostigao nevjerovatne visine, odlazi u Saudijsku Arabiju i dobit će cifru od 200 miliona eura po sezoni.

Inostrani mediji objavili su i detalje ugovora kojeg je dobio 37-godišnji Portugalac i cifre su zaista nešto posebno u svijetu fudbala.

Ronaldo će imati platu od 75 miliona eura, ali će se ova cifra kroz brojne bonuse i marketinške akcije povećati do 200 miliona eura, što je konačna cifra.

Portugalska zvijezda već je prošao prvi dio ljekarskih pregleda. Drugi dio bit će održan u Rijadu u narednim danima, a klub će vjerovatno sutra zvanično objaviti potpis čuvenog Portugalca.

Također, poznato je gdje će Cristiano i živjeti po dolasku u Rijad. Njemu je osigurana vila u elitnom naselju Al Muhammadiyah gdje je luksuz nešto neizbježno.

Oglasi

Kompletno okruženje omogućava maksimalno uživanje za Ronalda i porodicu. U krugu od nekoliko kilometara ima sve što mu je potrebno, a u blizini je i stadion Al Nassra.

Bogato okruženje u kojem će živjeti Cristiano Ronaldo u Saudijskoj Arabiji. Imat će na raspolaganju sve što želi 

Dolazak Cristiana u Saudijsku Arabiju sigurno će značajno povećati interes za prvenstvo ove zemlje u svijeti i vidjet ćemo kako će se 37-godišnji Portugalac snaći.

S njim će put Rijada supruga Georgina i dvije kćerke, a sin Cristiano Junior ostaje u Madridu, gdje će igrati u akademiji Reala.

Cristiano i Georgina će moći nastaviti kućne aktivnosti uz vlastitu teretanu koja je spremna posebno za njih

Podsjetimo, posljednji angažman Ronaldo je imao u Manchester Unitedu, gdje mu je prije nešto više od mjesec dana otkazana saradnja.

U bogatoj karijeri je pored Uniteda igrao za Juventus, Sporting i Real Madrid, gdje je ostvario najveće uspjehe.

Top Komentari

StarMoVe
Tu su pravi prinčevi, kraljevi. Samo naprijed Ronaldo. 1001 noć, Aladin, Alii Baba it'd..
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi