Cristiano Ronaldo zabio 22. sezonu u nizu, a srušio i zanimljiv rekord Gerda Mullera!

Novi gol Portugalca

Cristiano Ronaldo zabio 22. sezonu u nizu, a srušio i zanimljiv rekord Gerda Mullera!

Edmir Škorić

Portugalski majstor Cristiano Ronaldo (38) večeras je postigao novi pogodak za svoj Al Nassr.

Al Nassr je u 2. kolu arapskog kupa gostovao ekipi Monastira, te na kraju lagano slavio pobjedu rezultatom 4:1.

Golom Talisce u 42. minuti tim iz Saudijske Arabije stekao je prednost do odlaska na odmor, a u nastavku još stigao još tri gola.

Jedan od tih golova postigao je Ronaldo i to glavom u 74. minuti. Bio je to gol kojim je nastavio nevjerovatan niz od čak 22 sezone u kojima je postigao barem jedan gol.

Osim toga, postao je rekorder po broju golova koje je postigao glavom. Do sada je to bio Nijemac Gerd Muller sa 144 gola. Portugalac je na 145, a treći je Carlos Santillana sa 125, dok četvrti mjesto pripada legendarnom Brazilcu Peleu koji je 124 gola u karijeri postigao glavom.

Oglasi

Ronaldo je bio starter i odigrao je cijeli meč, kao i reprezentativac Hrvatske Marcelo Brozović, ali i Fofana, još jedan od igrača koji je ovog ljeta pojačao ekipu.

Al Nassr će biti još jači u narednom periodu, budući da je dogovoren transfer Sadija Manea iz ekipe Bayerna za nešto više od 30 miliona eura, dok će sam Senegalac zarađivati čak 40 miliona eura po sezoni.

Pored Al Nassra i Monastira, u grupi C ovog takmičenja su još Al Shabab i Zamalek. Ronaldo i društvo će na teren ponovo za četiri dana, kada će se sastati sa Zamalekom.

Prvenstvo Saudijske Arabije kreće 14. avgusta, a Al Nassr u prvom kolu gostuje kod Al Ettifaqa. U Evropi će se ta liga pratiti više nego ikada nakon što su ovog ljeta brojne nogometne zvijezde odlučile karijeru nastaviti u toj dalekoj i bogatoj zemlji.

Top Komentari

Majstor
0 0
Kulla_Ado
Frajer je nedodirljiv, besmrtan!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije