Šta dalje? Cristiano Ronaldo poduzeo korake nakon crvenog kartona protiv Al-Hilala
Cristiano Ronaldo će se pokušati opravdati nakon postupaka na meču protiv Al-Hilala.

Želi dati intervju

Šta dalje? Cristiano Ronaldo poduzeo korake nakon crvenog kartona protiv Al-Hilala

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Prije dva dana je Cristiano Ronaldo ponovo na negativan način dospio u centar pažnje. Dobio je crveni karton na meču protiv Al-Hilala, no čini se da je smislio način na koji će pokušati sve da opravda.

Osmog aprila meč Superkupa Saudijske Arabije igrali su Al-Nassr i Al-Hilal. Cristiano Ronaldo ponovo je bio očajan protiv ljutog rivala, te je pred kraj meča dobio i crveni karton.

Naime, Portugalac je prvo udario protivničkog igrača, za šta je opravdano dobio crveni karton. Nakon toga smo vidjeli i kako je iza leđa sudije zatvorio pesnicu.

Htio je očigledno Portugalac pogoditi sudiju loptom koja mu je bila u rukama. To bi izazvalo još veći skandal jer bi bilo kakvo udaranje sudije bilo neoprostivo bilo kome, pa i Ronaldu.

Na svu sreću po njega i Al-Nassr, na vrijeme se zaustavio. Sada iz Saudijske Arabije dolaze vijesti o narednom koraku Cristiana Ronalda.

Oglasi

Očekuje se da će Cristiano Ronaldo dati intervju u kojem će se osvrnuti na aktuelne probleme u fudbalu u Saudijskoj Arabiji. Objasniti će i razloge poraza Al-Nassra, kao i svoj crveni karton.

Sada ostaje da vidimo šta će Portugalac sve reći. Sjećamo se njegovog intervjua koji je dao Piersu Morganu. Nakon njega je dobio kartu u jednom smjeru iz Manchester Uniteda.

Dobra vijest za Al-Nassr i Cristiana Ronalda jeste ta da se crveni karton iz Superkupa ne računa u ligi, pa Ronaldo neće morati da pauzira zbog suspenzije.

Što se Al-Hilala tiče, ovaj tim će sutra od 19:30 za trofej u Superkupu Saudijske Arabije igrati protiv još jednog tamošnjeg velikana, Al-Ittihada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi