Hrvatica se proslavila intervjuom s Ronaldom, sada joj Portugalac potpuno mijenja život

Fani se seli iz Meksika?

Hrvatica se proslavila intervjuom s Ronaldom, sada joj Portugalac potpuno mijenja život

Edmir Škorić

Hrvatska manekenka Fani Stipković svojevremeno je intervjuisala Cristiana Ronalda, koji je bio na vrhuncu karijere igrajući za Real Madrid, a sada bi Portugalac mogao imati itekako veze sa njenim životom.

Fani Stipković, zgodna hrvatka novinarka, udala se za bivšeg kapitena Reala Fernanda Hierra. Poznata sportska novinarka često se nalazila u društvu poznatih fudbalera, a još 2011. se preselila u Madrid zbog svoje ljubavi prema sportu.

Prije uspješne novinarske karijere bavila se manekenstvom pa se i danas često nađe na listama najljepših novinarki na svijetu.

Djelovalo je kako se tokom intervjua za Red Carpet Ronaldo nabacuje tada slobodnoj Fani, koja je kasnije govorila o susretima s Portugalcem, rekavši da on nije nimalo dosadan tip i da ne odgovara po šabloni kao većina fudbalera.

Fani se kasnije udala za Hierra i sa bivšim kapitenom Reala živi u Meksiku budući da je on sportski direktor Chiavasa iz Guadalajare. Hrvatica je ispričala kako se upoznala sa Hierrom.

Oglasi

"Upoznala sam ga na utakmici na Wanda Metropolitanu u decembru 2019. Morala sam napraviti reportažu sa svim sudionicima i organizacijom. Sudbina nas je natjerala da se povežemo, počnemo razgovarati i na kraju provodimo vrijeme upoznavajući se", rekla je i dodala: "Fernando je kompletna, skromna, dobra i jednostavna osoba velikog srca. Puno razmišlja o drugima, ne razmišljajući često o sebi".

Legendarni defanzivac Reala sada bi se mogao preseliti u Saudijsku Arabiju, budući da 56-godišnjaka želi angažovati Al-Nassr kao sportskog direktora. U januaru je Hierro odbio prvu ponudu, no pregovori su ponovo u punom jeku.

Prema pisanju Marce, upravo Ronaldo je taj koji strastveno želi Hierra i navodno je od Saudijaca zatražio da urade sve samo kako bi pridobili bivšeg španskog reprezentativca. Ronaldo smatra da bi on bio idealan čovjek za taj posao.

Oglasi

Tako bi 41-godišnja Fani sa suprugom, za kojeg se udala prošle godine, mogla napustiti Meksiko i doći u Saudijsku Arabiju, te se povezati ponovo s Ronaldom i njegovom porodicom. Nema sumnje da ju Portugalac nije zaboravio iako je prošlo puno vremena od slavnog intervjua.

Hierro je fudbalsku karijeru započeo u Valladolidu, a 1989. ga je doveo Real Madrid. U 14 godina provedenih na Santiago Bernabeu stigao je do 127 golova i 33 asistencije u 601 utakmici i čak 20 trofeja, uključujući tri Lige prvaka i pet naslova prvaka Španije.

Bivši stoper je 2003. godine iz Real Madrida otišao u katarski Al-Rayyan, a godinu dana kasnije potpisao je za Bolton, ekipu u kojoj je 2005. završio karijeru. Kasnije je radio u španskoj reprezentaciji kao direktor, a jedno vrijeme je bio trener Ovieda, dok je privremeno 2018. obnašao funkciju selektora Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi