Srceparajući snimci Ronalda iz S. Arabije pokazuju da nije ni sjena igrača od prije nekoliko godina

Najbolji dani su iza njega

Srceparajući snimci Ronalda iz S. Arabije pokazuju da nije ni sjena igrača od prije nekoliko godina

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo jučer je zvanično debitovao u dresu svog novog kluba Al Nassra u pobjedi protiv Al Ettifaqa (1:0), ali se portugalski fudbaler nije previše proslavio svojom igrom, a u centru pažnje posebno su se našli neki detalji koji najbolje pokazuju kakav pad u karijeri je doživio.

Ronaldo je sve iznenadio prošlog mjeseca kada je saopštio da će svoju karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Nassr i postao daleko najplaćeniji igrač svijeta, ali je bilo jasno da je to znak da se i Portugalac pomirio da je penzija sve bliže.

Nakon što je Manchester United raskinuo ugovor s njim Ronaldo je imao cilj da ostane u Evropi i igra na najvećoj sceni još neko vrijeme, ali nije bilo klubova koji su pokazali interes da ga dovedu nakon svega što se desilo na Old Traffordu.

Ronaldo je poslije svih dešavanja odlučio da prihvati nevjerovatnu ponudu iz S. Arabije, ali je to bio jasan znak da ga više nećemo gledati na najvećoj sceni i da je najvjerovatnije došao kraj jedne velike ere.

Portugalac je jučer zvanično debitovao za svoj novi klub pred prepunim stadionom u Riyadhu. Navijači su nestrpljivo čekali da vide Ronalda u dresu Al Nassra, ali se on u prvoj utakmici nije previše proslavio.

Ronaldo je proveo svih 90 minuta na terenu u pobjedi svoje ekipe od 1:0 i silno se trudio da debi kruniše golom, ali mu to jednostavno nije uspjelo.

Oglasi

Imao je nekoliko pokušaja, ali većinom su to bile akcije za zaborav. Također, ni na društvenim mrežama nisu imali milosti prema Ronaldu nakon njegove partije, a mnogi su poručili da je njegovo vrijeme jednostavno prošlo i da je očito da treba da se penzioniše.

"Ronaldo ne može čak da predribla ni igrače u Saudijskoj Arabiji", bio je samo jedan od komentara na Twitteru.

No, sigurno je da se Ronaldo neće tek tako predati i odustati i da će mu sve te kritike koje je dobio nakon jučerašnjeg nastupa dati samo dodatnu snagu i motivaciju da pokaža ono najbolje što može.

Top Komentari

StarMoVe
Koji pacijent od novinara!
8 1
axel43
Srceparajući??? Evo neznam šta ću, a mislim i svi ostali crkoše od plača kad vide kako mu je teško!! Koji si ti paglun od novinara i tvoji naslovi!!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi