Miris alkohola u svlačionici, žene u mislima, bombarder na terenu: Jedan poziv je okrenuo karijeru
FOTO: EPA

Detalji koje je malo ko znao

Miris alkohola u svlačionici, žene u mislima, bombarder na terenu: Jedan poziv je okrenuo karijeru

H. Zilić

Iskusni italijanski stručnjak Fabio Capello je u dva navrata vodio Real Madrid. Prvi mandat je imao 1996. i 1997. godine, a drugi mandat 2006. i 2007. godine. To su bile godine kojih se Capello rado prisjećao.

U drugom mandatu na klupi Reala italijanski stručnjak je imao dosta zanimljivih situacija u svlačionici Kraljeva.

U toj generaciji Reala u napadu su igrali Ronaldo Luiz Nazario da Lima i Ruud Van Nisterloy, koji su bili na meti brojnh klubova, a Capello se borio da izbjegne bilo kakve kontakte.

Prisjeća se italijanski stručnjak u izjavama za medije da mu je 2006. godine u dobrom sjećanju ostao poziv Silvia Berlusconija koji je želio Ronalda u na San Siru.

"Ma nije on dobar, samo razmišlja o ženama", rekao je Capello Berlusconiju u to vrijeme, a legendarni Silvio je samo spustio slušalicu i povukao veze.

Oglasi

Ronaldo je na ljeto 2007. godine završio u dresu AC Milana i to je bilo pred kraj njegove karijere koja se okrenula na nečekivan put jer su mnogi bili mišljenja da će Ronaldo produžiti sa Realom.

Van Nisterloy je također bio bombarder pred protivničkim golom, a jednom prilikom je kritikovao svlačionicu Reala jer se osjetila na alkohol.

Capello je priznao da je i sam to primijetio nakon jednog treninga, ali nije želilo tražiti krivca.

To su bili posebni trenuci u trenerskoj karijeri Fabia Capella, ali i pojedinosti koje su rijetki znali iz karijere dva klasna napadač Ronalda i Van Nisterloya.

Italijanski stručnjak je priznao da je bilo još fudbalera s kojim je imao problema, a nervirao ga je i Antonio Casano.

"Prije svake utakmice tražio je pomfrit, to me jako ljutilo", istakao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegove avanture iz Reala prenio je i portugalski "Record" i čini se da tek nakon nekoliko godina i sezona pojedine stvari izađu na vidjelo.

Neki treneri jednostavno otvore dušu, a nema fudbalera sigurno koji nije imao neki svoj ritual, situaciju, zanimljivost koja mu je obilježila karijeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije