Capello dao prijedlog: Koji stadion će nositi naziv "Silvio Berlusconi"?
FOTO: EPA

Emocije savladale legendarnog trenera

Capello dao prijedlog: Koji stadion će nositi naziv "Silvio Berlusconi"?

H. Zilić

Vijest o smrti Silvija Berlsuconija jučer je Italiju, ali i fudblaski svijet rastužila. Iako su komentari različiti, svi će priznati da je otišao čovjek koji je uveo jednu drugu eru i jedan drugi način fudbalske imperije.

Od Berlusconija opraštaju se velika imena italijanskog fudbala, a emotivan je bio i Fabio Capello.

"On je bio genije. Čovjek koji je donio mnogo toga. Ne smijemo zaboraviti šta je sve uradio za fudbal. Bio je gazda kakvog samo možete da poželite", rekao je Capelo, a onda dao i zanimljiv prijedlog.

"Mnogi stadioni danas nose imena svojih legendi kao što je Santiago Bernabeu. Zađto ne bi Italija dobila stadion Silvio Berlusconi? U Milanu ili Monzi? Trebamo gledati da se na taj način barem toliko odužimo čovjeku koji je preporodio fudbal u Italiji."

Italija tuguje, čemu svjedoče i brojni komentari i naslovi u medijima.

Oglasi

"Nestao je dio naše Italije", "Otišao je najveći čovjek u historiji fudbala", "Neće se niko ovakav ponoviti", "Maestro uživaj na drugom svijetu, hvala ti za sve", "Nije umro Silvio, umrlo je pola fudbalske historije", "Niko, niko kao Silvio, hvala kapetane", samo su neki od komentara i natpisa u italijanskim medijima.

Silvio Berlusconi rođen je 29. septmebra 1936. godine u Milanu i za mnoge je bio tvorac i pokretač nove ideologije u italijanskom fudbalu dok je vladao AC Milanom.

Dva puta se ženio. Prvi brak je imao sa Carlom Elvirom Dall'Oglio, trajao je 20 godina (1965. 1985.), dok je drugi brak imao sa Veronicom Lario koju je oženio 1990. godine, a rastavili su se 2014. godine.

Iz pomeutih brakova ima dva sina i tri kćeri, a to su Pier Silvio, Luigi, Marina, Barbara i Eleonora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bivši vlasnik Milana, koji je posljednjih godina vodio Monzu, iza sebe je ostavio bogatstvo od 6,4 milijarde eura, a najveći dio podijelit će upravo njegovo petoro djece.

Prema italijanskim zakonima, djeca Silvija Berluskonija dijelit će dvije trećine očevog bogatstva. Posljednji dio će biti raspoređen prema onome što bivši biznismen ostavi u testamentu.

Top Komentari

Ecosport
Nevjerovatno je kako niko ne spominje kriminal kojim se bavio Silvio. Da je Italija uređena kao Švicarska, davno bi Silvio bio iza rešetaka.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije