Cristiano Ronaldo prestigao Ferenca Puškaša, još su trojica ispred njega
Foto - EPA

Stigao do 748. gola u karijeri

Cristiano Ronaldo prestigao Ferenca Puškaša, još su trojica ispred njega

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo postigao je večeras dva gola u pobjedi Juventusa nad Caglarijem.

Sa ova dva gola portugalski fudbaler je došao do cifre od 748 pogodaka u 1026 odigranih utakmica i na taj način je po broju golova prestigao legendarnog Mađara Ferenca Puškaša (746).

Ispred Cristiana su ostala još trojica koje će sasvim sigurno do kraja karijere uspjeti da prestigne, što mu je i glavni cilj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romario je na trećem mjestu sa 750 golova, Pele je drugi sa 767 golova, dok je najbolji strijelac ikad Josef Bican sa 805 postignutih golova.

Cristiano je jako blizu samog vrha i vrlo vjerovatno je da će uskoro postati najbolji strijelac svih vremena.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran3
Ronaldo je sampion zaista lik hoce da se takmici zeli da se dokazuje iznova I iznova ne krije da zeli biti najbolji nadam se da ce ako vec nije postat najbolji u historiji osvojit Lp sa juventusom I onda mu ne moze niko prigovorit
10 2
sipopugaloma
Ronaldo najgori prosjek golova po utakmici od svih ima. Sve ovo moze zahvaliti iakljucivo svojoj fizickoj spremi.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi