Cristiano Ronaldo i Juventusova borba za poziciju na društvenim mrežama

Višestruka uloga Portugalca

Cristiano Ronaldo i Juventusova borba za poziciju na društvenim mrežama

Prošle sedmice Twitter je navodno izbrisao do 6% korisničkih računa na svojoj platformi u procesu poznatom kao Twitter Cull.

Ova "social media" platforma prisiljava "vlasnike" računa da potvrde svoj identitet prije otključavanja računa, što je rezultiralo smanjenjem proja računa. To nas je dovelo do toga da se zapitamo koliko je to utjecalo na račune velikih klubova koji imaju desetine miliona pratilaca.

Većina od deset najboljih klubova zapravo je izgubila nešto od svoga "članstva" na twitteru od 1. juna kada je IQUII Sport objavio posljednju recenziju brojeva računa, neposredno nakon završetka klupske sezone.

Od tada su mnogi izgubili, doduše vrlo mali broj sljedbenika , samo su dva računa doživjela povećanje - onaj Juventusa i Cristiana Ronalda.

Oba računa ubilježila su rast unatoč tome što su vjerojatno izgubili neke izbrisane pratioce.

Mjesta u hijerarhiji nisu se promijenila, prvi je Real Madrid koji je imao 30.7 miliona twitter sljedbenika. Sada su na 30,6 miliona. Možda su izgubili taj djelić odlaskom Ronalda u Juventus.

Evidentno je dakle opadanje pratilaca, ali s obzirom na ogroman broj pratilaca koje su klubovi privukli, to je prilično zanemarivo. Doista, u nogometu se te stvari brzo mijenjaju, budući da jedan transfer može mnogo toga izazvati.

Recimo, nakon što je lani prodao Javiera Hernandeza West Hamu, Bayer Leverkusen je izgubio veliki broj pratilaca. S druge strane, West Ham je stekao mnogo sljedbenika iz Sjeverne Amerike, što sugerira da je transfer imao direktan utjecaj na njihove accounte.

Za Juventus, to bi mogao biti slučaj ovog mjeseca jer su oni jedini klub među prvih deset koji je povećao broj pratilaca, što je sigurno zbog njihovog najnovijeg transfera. Barcelona je još uvijek na drugom mjestu, unatoč padu. Od 1. juna sa 29,2 miliona pali su na 28,8 miliona.

I kao što su klubovi izgubli uglavnom minimalan rezultat, druga je priča kada su u pitanju igrači.

Taj transfer možda je bio bitan za Cristiana Ronalda, koji je od juna do prve polovine jula zabilježio rast sa 73,4 na 73,5 miliona, a i njegovi nastupi na Svjetskom prvenstvu - a naročito njegov het-trik protiv Španije - također su mogli privući nove fanove..

Neymar je stekao još više pratilaca, stigao je do brojke od 40 miliona sa 39,8 koliko je imao prilikom prethodnog mjerenja.Drugi, poput Andresa Inieste i Mesuta Ozila doživjeli su gubitak pratilaca, ali neznatan bez obzira na razočaravajuće partije tokom Mundijala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Možda Twitter Cull nije pogodio nogomet koliko god su neki mislili da bi mogao, ali ono što smo vidjeli je da, unatoč činjenici da je zabilježen određeni par kod gotovo svih klubova, moguće ubilježiti i rast.

Naravno, da bi uspjeli u tome morate izdvojiti 100 miliona eura, pa je i zbog toga Juventusovo dovođenje Ronalda višestruko korisno.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti