Odakle mu više toliko motiva? Ronaldova posljednja izjava najbolje pokazuje kakav je to šampion

Ne misli stati

Odakle mu više toliko motiva? Ronaldova posljednja izjava najbolje pokazuje kakav je to šampion

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je dugi niz godina jedan od najboljih na svijetu i u 38. godini i dalje ima isti motiv kao i kada je tek počeo karijeru, što najbolje govori o njegovoj mentalnoj snazi i nevjerovatnoj želji za pobjedom.

Ronaldo se skrasio u Saudijskoj Arabiji nakon što je godinama imao velike rezultate u Evropi igrajući za Sporting, Manchester United, Real Madrid i Juventus. Uz Lionela Messija obilježio je jednu eru svjetskog nogometa.

Potpisao je početkom godine superbogati ugovor sa ekipom Al-Nassr iz Saudijske Arabije, a do sada je u 14 utakmica u prvenstvu te zemlje postigao 13 golova. Posljednji gol je postigao u 27. kolu protiv Al Taee u 2:0 pobjedi u utorak navečer. Ronaldo je realizovao jedanaesterac u prvom poluvremenu, au 80. minuti domaćina je dokrajčio Talisca, koji ima 20 golova, a nastupio je u 27 utakmica.

Al-Nassr je i dalje drugi na tabeli sa tri boda manje od vodećeg Al-Ittihada. S obzirom da su ostala još samo tri kola, biće teško Ronaldovom timu da dođe do titule, što je bio glavni cilj, naročito kada je Portugalac potpisao.

Ronaldo je ipak osoba koja ne prihvata ništa osim pobjede i koliko god teško, on je uvjeren da će doći do titule, a pokazao je to najnovijom objavom na Instagramu. Pokazao je da je rođeni pobjednik i da uvijek razmišlja tako.

"Vrijedna pobjeda. Pred nama su još tri utakmice. Vjerovat ćemo do kraja", napisao je Cristiano Ronaldo na Instagramu.

Oglasi

Ronaldov ugovor istječe u ljeto 2025. Možda bi prvenstvo Saudijske Arabije natjeralo 38-godišnjaka da svoju sreću ponovoo potraži u Evropi.

Do sada je osvojio tri engleska prvenstva s Manchester Unitedom, dva španska s Real Madridom i italijansko s Juventusom.

Uz to, pet puta je osvajao Ligu prvaka i osvojio pet Zlatnih lopti (2017., 2016., 2014., 2013., 2008.). S Portugalom je 2016. postao evropski prvak.

Sve to naravno čini ga jednim od najboljih u historiji, a njegovi fanovi širom svijeta nadaju se da će igrati još nekoliko sezona i da će ponovo nastupati na najvećim takmičenjima poput Lige prvaka.

Top Komentari

user1676560946
STAO JE ON ODAVNO, NE MOZE MEDA VISE
0 0
MaDaj
buraz... nemoras i cijeli i jaja ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti