Zbog Dijamanta na Twitteru ismijavaju Cristiana Ronalda: "Džeko sa 37 u finalu LP, a on..."

Dijamant je u finalu Lige prvaka

Zbog Dijamanta na Twitteru ismijavaju Cristiana Ronalda: "Džeko sa 37 u finalu LP, a on..."

Admin Čaušević

Edin Džeko će 10. juna imati priliku da u zrak podigne najprestižniji trofej u klupskom fudbalu - popularni Dijamant će sa Interom igrati veliko finale Lige prvaka.  

Sa 37 godina i 54 dana Džeko je postao drugi najstariji fudbaler koji je zabio u polufinalu Lige prvaka, odmah iza Ryana Giggsa.

Dijamant je u prvom meču polufinala protiv Milana zabio za 1:0 te tako Nerazzurrima trasirao put ka finalu Lige prvaka na koje čekaju 13 godina.

U revanš susretu Inter je upisao minimalan trijumf te prošao dalje sa ukupnih 3:0, dok je Džeko i u tom meču odigrao zapaženu rolu, posebno u gušenju napada Rossonera već u samoj izgradnji.

Nakon što je postalo zvanično da će Džeko igrati finale Lige prvaka, odmah je ekspolodirao Twitter, a meta ismijavanja postao je Cristiano Ronaldo.

Oglasi

Odmah su uslijedila poređenja gdje je Džeko sa 37, a gdje je Ronaldo. Prvi je u finalu Lige prvaka, a drugi se bori za prvenstvo Saudijske Arabije.

Kao što je poznato čuveni Portugalac je nekoliko mjeseci prije nego što će proslaviti 38. rođendan potpisao za Al Nassr i tako može se reći okončao svoju karijeru na vrhunskom nivou.

"Džeko sa 37 godina igra finale Lige prvaka, a Ronaldo se hrva i plače za penalima u Saudijskoj Arabiji", samo je jedna od objava.

Oglasi

Na nekim objavama se može vidjeti kako se Džeko raduje svom golu u polufinalu Lige prvaka, dok sa druge strane Ronaldo pozira sa dresom Al Nassra.

Inače, sa 140 golova Ronaldo je najbolji strijelac u historiji Lige prvaka, a prestižni trofej je osvajao čak pet puta, jednom sa Manchester Unitedom te u četiri navrata sa Real Madridom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, CR7 je trenutno daleko od elite to i govori činjenica da je večeras dok se u Evropi igralo polufinale Lige prvaka, on bio na terenu sa svojim Al Nassrom kada je i zabio iz penala.

Džeko i Ronaldo bi se na terenu trebali sresti sredinom juna i to u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kada će Portugal biti domaćin Bosni i Hercegovini.

Top Komentari

nakopitam
Glup-gluplji-bosnjo! Ne postoji gluplja nacija od nase!
2 6
Zubanovic
Dede mi koja glupost,Džeko mi je zakletva ali porediti ga na ovaj način sa apsulutnim rekorderom po broju golova i petorostrukim osvajačem lp je u rangu prepirke djece na igralištu!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi