Prije dva dana igrač utakmice, a sada hladan tuš - Ronaldo izostavljen za utakmicu Lige prvaka

Trener objasnio razlog

Prije dva dana igrač utakmice, a sada hladan tuš - Ronaldo izostavljen za utakmicu Lige prvaka

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo u sjajnoj je formi. Na posljednjoj utakmici bio je igrač utakmice, no sutra ga nećemo gledati u meču azijske Lige prvaka.

Prije dva dana je u okviru 12. kola Premier lige Saudijske Arabije Al Nassr na domaćem terenu s 2:0 bio bolji od Al Khaleeja.

Igrač utakmice bio je Cristiano Ronaldo. Postigao je pogodak u 26. minuti, te asistirao Laporteu u 58. za konačan rezultat.

Narednu utakmicu Al Nassr igra već sutra. Radi se o meču azijske Lige prvaka.

Igrat će u Kataru protiv tamošnjeg Al-Duhaila, no Cristiana Ronalda nema u rosteru.

Oglasi

Trener Castro objasnio je da se radi o zamoru. Sigurno je to hladan tuš za navijače Al Nassra, ali i sve fanove Ronalda.

"Poštujem novinare, ali i vi morate poštovati mene. Nisam se jutros probudio i rekao da odmaram Cristiana Ronalda.

Odigrao je 210 minuta za četiri dana i njegovo tijelo je pokazalo da nije spreman za meč protiv Al-Duhaila", rekao je Castro.

Ostaje da vidimo ko će dobiti njegovo mjesto u početnih 11, kao i to kako će se Al Nassr snaći bez glavne zvijezde na terenu. 

Top Komentari

KB9
Bas je hladan tus,CR bira utakmice koje ce igrati,a njegova ekipa je vec obezbjedila prolaz grupa tako da ne brukaj se ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi