Tajkun lično došao na noge Ronaldu, otvorio je kutiju i ostavio sve u nevjerici

Skupocjeni poklon za CR-a

Tajkun lično došao na noge Ronaldu, otvorio je kutiju i ostavio sve u nevjerici

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo je tokom fudbalske karijere od ugovora i sponzora zaradio više od milijardu dolara i jedan je od rijetkih milijardera među profesionalnim sportistima. Iako sebi može priuštiti sve što želi CR još uvijek dobija skupocjene poklone i na noge mu ih donose vlasnici velikih kompanija.

Cristiano Ronaldo težak je oko milijardu dolara. Jedan od najboljih fudbalera svijeta sebi može priuštiti sve što poželi, no i dalje od poznatih kompanije dobija brojne skupocjene poklone.

Tako je prije nekoliko dana Portugalcu u Saudijsku Arabiju na noge s poklonom vrijednim više od milion dolara došao osnivač kompanije Jacob & Co.

58-godišnji Jacob Arabo stigao je posebno zbog Ronalda kako bi mu poklonio sat dizajniran posebno za njega, a koji je vrijedan 1.3 miliona dolara.

CR je naravno bio oduševljen. Osmijeh na licu mu to jasno pokazuje i ovo je samo jedan u nizu skupocjenih satova koje portugalska legenda posjeduje.

Oglasi

Jacob Arabo ili Yakov Arabov čovjek je koji je ostvario američki san. Rođen je u Uzbekistanu u jevrejskoj porodici, ali je s 14 godina postao stanovnik New Yorka.

Kompaniju Jacob & Co osnovao je 1986. godina, biznis mu je procvjetao i njegovi satovi i nakit su postali među najluksuznijim na svijetu.

Imao je ovaj tajkun problema sa zakonom. Optužen je za pranje novca mafije od 270 miliona dolara, ali je prošao s mizernom novčanom kaznom u ovom slučaju.

Njegove proizvode nose neka od najpoznatijih lica svijeta. Među njima su Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Salma Hayek, Leonardo DiCaprio.

Ipak, njegov poklon Cristianu Ronaldu definitivno je najbolji marketinški potez kojeg je mogao napraviti u ovom trenutku jer je svima jasno ko je najveća sportska zvijezda svijeta.

Ronaldo je unikat u svijetu i nema dileme da bi lagano mogao dodatno podići posao ovoj kompaniji.

Top Komentari

Manager
Kupuju ga Jevreji?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi