Protivniku "slomio kičmu", a onda spektakl: Ronaldo zabio jedan od najboljih golova u karijeri

Kakva majstorija Portugalca

Protivniku "slomio kičmu", a onda spektakl: Ronaldo zabio jedan od najboljih golova u karijeri

Endin Čaušević

Al Nassr igra na svom terenu protiv Al Khaleeja meč 12. kola saudijske Premier lige, a Cristiano Ronaldo je ponovo glavna tema fudbalske javnost zbog golčine kojeg je zabio u prvom poluvremenu.

Al Nassr je furiozno krenuo od prve minute i već u desetoj minuti je golom Sadija Manea poveo sa 1:0, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Međutim, u 26. minuti za igrače Al Khaleeja nije bilo spasa jer je na scenu stupio nevjerovatni Cristiano Ronaldo.

Portugalac je driblingom prvo izbacio jednog igrača Al Khaleeja, a potom je fantastičnim udarce s 20 metara poslao loptu u mrežu protivničkog tima za 1:0 i slavlje domaćih navijača.

Mnogi su poručili da je ovo za Ronalda jedan od najboljih golova u karijeri, a definitivno najbolji otkako igra u Saudijskoj Arabiji.

Al Nassr je prednost udvostručio u 58. minuti kada je na 2:0 povisio Aymeric Laporte i čini se riješio pitanje pobjednika u ovom okršaju.

Top Komentari

Dje igra ovaj?
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi