Godinama se brinuo za njega, a on ga je otjerao na užasan način i okrivio za jednu stvar

Više nemaju nikakav odnos ni saradnju

Godinama se brinuo za njega, a on ga je otjerao na užasan način i okrivio za jednu stvar

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo odlučio je da raskine svoju saradnju s agentom Jorgeom Mendesom koji je godinama bio zadužen za njegovu karijeru i transfere i radio je odličan posao, ali nakon što je Ronaldo napustio Manchester United njihov odnos se promijenio, te je prije potpisa za Al Nassr došlo do prekida saradnje.

Mendes je godinama zastupao Ronalda i radio je odličan posao zbog čega je sve iznenadila vijest da on više nije njegov agent, te da je Cristiano odlučio da on i Jorge više uopšte neće sarađivati na bilo kojem nivou.

Sve se izdešavalo kada je Ronaldo dobio raskid ugovora s Manchester Unitedom čemu se Mendes itekako protivio jer nije htio da Portugalac radi sve te stvari i na takav način napusti Old Trafford.

Nakon tih nesuglasica njihov odnos je bio sve lošiji, a kulminiralo je nekoliko dana prije nego što je Ronaldo prihvatio ponudu Al Nassra i odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Mendes je tako ostao bez ogromne provizije od čak 30 miliona eura, a pored toga protivio se Ronaldovom odlasku u Saudijsku Arabiju i smatrao je da treba ostati u Evropi i u najgorem slučaju vratiti se u Sporting iz Lisabona.

Da je njihov odnos zvanično završen i da nema povratka nazad najbolje su pokazale informacije koje su objavili danas španski mediji.

Oglasi

El Mundo objavio je da su Ronaldo i Mendes prekinuli sve saradnje koje su imali. Pored toga što je bio njegov agent Mendes je bio i partner s njim što se tiče biznisa, odnosno imao je udio u jednoj kompaniji s Ronaldom.

Tu kompaniju osnovao je Mendes, a Ronaldo mu je bio partner i finansijski je pomagao. Ipak, nakon svih dešavanja Ronaldo je odlučio da napusti ovu kompaniju jer ne želi imati bilo kakvu saradnju s Mendesom.

El Mundo je čak objavio kako su došli do informacija da je Ronaldo bio izuzetno ljut na Mendesa što mu nije mogao osigurati odlazak u neki veliki evropski klub i očito je to bio glavni razlog njihove svađe i raskida saradnje.

Ronaldo je htio da karijeru nastavi u Chelseaju ili Bayernu s kojima se uveliko povezivao mjesecima, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Navodno, Cristianu je itekako zasmetalo što Mendes nije uspio da završi odlazak u neki od tih klubova i zbog toga je prekinuo s njim sve odnose koje je imao.

Najveći evropski klubovi nisu bili zainteresovani za Ronalda zbog načina na koji je napustio Manchester United i odbili su mogućnost da ga dovedu, ali je on na kraju za sve optužio Mendesa i označio ga kao glavnog krivca što nije karijeru nastavio u redovima nekog evropskog velikana.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ss.ba
Ocigledno je puklo prijateljstvo zbog 30 miliona koje je agent trebao da dobije. Da se razumijemo Ronaldo je to sve svojom voljom i trudom uradio. Njemu poslije transfera iz Sportinga nije trebao agent. Vise je on "valjao" agentu nego agent njemu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi