Zaboravite sve što ste mislili o Ronaldu: Zvijezda Juventusa razbila mnoge mitove prilikom izmjene

Datelj s meča protiv Intera

Zaboravite sve što ste mislili o Ronaldu: Zvijezda Juventusa razbila mnoge mitove prilikom izmjene

Admin Čaušević

"Sebičan", "ljuti se na saigrače", "odmahuje rukama kada neko drugi postigne gol", "ljuti se zbog izmjene", "određuje sastave", samo su neki od mitova o Cristianu Ronaldu. 

Juventus je u vrlo uzbudljivom i neizvjesnom meču pobijedio Inter s 3:2. Viđena su čak tri penala, te dva crvena kartona, ali su na kraju Bianconeri bili ti koji su radovali.

Cristiano Ronaldo je zabio prvi gol na susretu. Bilo je to u 24. minuti kada mu je Samir Handanovič odbranio penal, ali je na kraju sreća pogledala slavnog Portugalca.

Ronaldova utakmica je okončana u 70. minuti kada ga je Andrea Pirlo zamijenio s Alvarom Moratom i to iz razlogo šta to je Rodrigo Bentancur ranije zaradio sumnjiv crveni karton.

Prilikom izmjene Ronaldo je oduševio. Obično bi se ljutio, negodovao ili odmahivao glavom, a ovaj put je uradio potpuno suprotnu stvar.

Oglasi

Svjestan da su ekipi potrebne promjene i osvježenja mirno je podnio izlazak iz igre i to 20 minuta prije kraja. Ohrabrio je Moratu, pružio ruku Pirlu i zaputio se na klupu.

Da Ronaldu uopšte nije smetala izmjena te da mu je na umu prije svega bila ekipa i pobjeda koja bi produžila šanse za Ligu prvaka potvrđuje i izjava Andree Pirla.

"Cristiano je možda po prvi put bio zadovoljan zbog izmjene. Bili smo s igračem manje, trčao bi u prazno u ostatku utakmice. Bio je zadovoljan i zbog toga, pružio mi je ruku, u svlačionici je bio zadovoljan, tako da..."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Ronaldo je večeras zabio svoj 29. gol u ovoj sezoni Serije A i vrlo je blizu da osvoji laskavu titulu najboljeg strijelca italijanskog prvenstva.

Zanimljivo će biti vidjeti šta će se desiti u slučaju da Juventus ne izbori plasman u Ligu prvaka. U tom slučaju mnogi smatraju da će CR7 sigurno napustiti redove Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Cim sam vidio naslov, znao sam ko je autor clanka.
8 0
Manager
pa šta će se bunit što izlazi ,vidiš da je jedva dočeko, vidiš da ne može meda :D
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti