I to je moguće, Saudijci skupili hrabrosti: Suspenzija i novčana kazna za Cristiana Ronalda!
Portugalac mora na hlađenje

Zbog provociranja navijača

I to je moguće, Saudijci skupili hrabrosti: Suspenzija i novčana kazna za Cristiana Ronalda!

Midhat Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Saudijske Arabije donijela je večeras konačnu odluku o suspenziji Cristiana Ronalda. Portugalac je suspendovan na jendu utakmicu i kažnjen je s 10.000 rijala, blizu 5.000 KM.

Cristiano Ronaldo neće igrati u sutrašnjem meču Al Nassra i Al-Hazma. Portugalac je od Fudbalskog saveza Saudijske Arabije dobio suspenziju zbog provociranja navijača na utakmici protiv Al Shababa.

Dosta se prašine diglo nakon te utakmice. Navijači Al Shababa konstantno su provocirali i vrijeđali legendarnog Portugalca, a ovaj je odlučio da im uzvrati.

Nekoliko puta je s terena uputio nepristojne gestikulacije. Odmah je prijavljen Disciplinskoj komisiji koja je večeras u javnost izašla s konačnom odlukom.

Cristiano Ronaldo je suspendovan na jednu utakmicu i kažnjen je sa 10.000 rijala, odnosno oko 5.000 KM, a u obrazloženju kazne se navodi:

Oglasi

"Cristiano Ronaldo je suspendovan na jednu utakmicu i kažnjen je s 10.000 rijala zbog provociranja navijača Al Shababa."

Naravno, vijest o suspenziji navijači Al Nassra nisu dobro podnijeli. Na društvenim mrežama je prava pobuna i smatraju da je ovo samo još jedan dokaz koliko Fudbalski savez Saudijske Arabije favorizira rivale, prije svega Al-Hilal.

Smatra se da je kazna za Ronalda nešto što se nije smjelo desiti jer je tokom sezone iz drugih klubova bilo mnogo više situacija za suspenzije, a na koje Savez nije reagovao.

Al Nassr će na kraju ipak morati bez Ronalda u sutrašnji meč. I bez njega su favoriti protiv Al-Hazma i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Cristiano Ronaldo trenutno je prvi strijelac prvenstva Saudijske Arabije. Postigao je 22 pogotka u 20 utakmica, a ovom učinku je dodao devet asistencija.

Ukupno je legendarni 39-godišnjak u 29 utakmica na učinku od 28 pogodaka i 11 asistencija i na terenu je usprkos poznim godinama zaista nevjerovatan.

Top Komentari

user1620593935
Naucili ga u Penal Madridu da se tako ponasa
0 0
Drakula
Najveci svih vremena!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi