Neuništivi Cristiano Ronaldo odlučio kada će u penziju
Portugalska legenda donijela odluku (Foto: EPA)

Još malo i kraj

Neuništivi Cristiano Ronaldo odlučio kada će u penziju

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo ušao je u 40. godinu života, no jedan od najboljih fudbalera svih vremena još uvijek ne pomišlja da se oprosti od fudbala. Planira igrati još nekoliko godina.

Cristiano Ronaldo istinska je fizička mašina. Njegovo tijelo je tako savršeno da i u 40. godini života još uvijek igra fudbal na vrhunskom nivou i i dalje je veoma dominantan na terenu.

Iako će početkom naredne godine proslaviti svoj 40. rođendan, CR nema namjeru okačiti kopačke o klin. To neće učiniti sve do Svjetskog prvenstva 2026. godine.

"Cristiano Ronaldo želi nastaviti igrati na vrhunskom nivou i njegov cilj je nastup na Svjetskom prvenstvu 2026. godine", otkriva za Relevo izvor blizak portugalskoj fudbalskoj legendi.

To znači da ćemo Ronalda na terenu gledati barem još dvije godine. U vrijeme Mundijala u Americi imat će 41 godinu i pravo je pitanje koliko će moći ponuditi u tim godinama.

Za sada Ronaldo izgleda zaista dobro. Međutim, dvije godine su poprilično mnogo i vidjet ćemo hoće li Cristiano porušiti sve rekorde i zaista zaigrati sa 41 godinom na Mundijalu.

Oglasi

CR je već porušio sve rekorde što se tiče reprezentativnog fudbala. Za selekciju Portugala nastupio je 207 puta i postigao je 130 golove. Debitovao je još 2003. godine.

Ova cifra vjerovatno će se povećati u narednim danima. Ronaldo predvodi Portugal na Euru i ciljevi ove selekcije su kao i uvijek plasman na sami vrh Starog kontinenta.

Ronaldo je i dalje bitan kotač u igri Portugala. Pokazao je to prethodnih mjeseci i teško je očekivati da se na EP ponovo ne upiše u strijelce.

Ronaldo do kraja karijere u Al Nassru

Cristiano Ronaldo započeo je veliku seobu slavnih fudbalskih imena u Saudijsku Arabiju. Dobio je ugovor od 200 miliona eura godišnje od Al Nassra, a zatim su za njim krenuli dolaziti brojni drugi fudbaleri.

Oglasi

Ronaldo igra zaista fenomenalno u dresu saudijskog kluba. Međutim, u protekloj sezoni i pol trofeji su izostali i to veoma frustrira Portugalca.

Neće on međutim odustati. Iako se spominjala mogućnost da će već ovog ljeta promijeniti tim i vrati se u Evropu, to se na kraju neće desiti.

Cristiano je donio odluku da će do kraja karijere ostati u Al Nassru. To će vjerovatno biti upravo do 2026. godine kada bi trebao okončati karijeru u dresu selekcije Portugala.

Nema dileme de će CR biti upamćen kao jedan od najvećih fudbalera svih vremena. Karijera je to koja će se generacijama prepričavati.

Top Komentari

user1574859714
Hahah samo da stize neke rekorde zato nece da zavrsi kerijeru. Samoljubljivi paćenik.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi