Ferdinand otkriva nevjerovatnu priču: "Ronaldo i Henry imaju ozbiljan problem s Cristianom"
Cristiano Ronaldo je trn u oku mnogim zvijezdama (AP Photo/Amr Nabil)

I to je moguće...

Ferdinand otkriva nevjerovatnu priču: "Ronaldo i Henry imaju ozbiljan problem s Cristianom"

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Rio Ferdinand smatra da fudbalske legende Ronaldo Nazario i Thierry Henry imaju 'problem' s Cristianom Ronaldom i da je to razlog što ga ne cijene previše.

Rio Ferdinand uvjeren je kako Brazilac Ronaldo i čuveni Francuz Thierry Henry imaju odbojnost prema Cristianu Ronaldu i otkriva razloge koje smatra uzrokom lošeg odnosa prema portugalskoj legendi.

"Ima nešto u odnosu brazilskog Ronalda prema Cristianu. Mislim da je to zbog imena. Kao da kaže: 'Uzeo si moje ime i imam problem s tobom'", uvjeren je Rio Ferdinand.

Nije se tu zaustavio nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda. Tvrdi i da Thierry Henry ima nešto protiv Portugalca.

"Isto to vidim i kod Hernyja. Kad vidim kako priča o Cristianu bez trunke entuzijazma. Izgleda kao da podcjenjuje sve što je napravio i njegovu veličinu."

Oglasi

"Postoji snimak kada je na Higbhuryju Henry pokušao isprovocirati Cristiana. Ovaj ga je odgurnuo i zatim je postigao pobjednički gol. Fotografije Henryja dok izvodi loptu s centra su se raširile, a Ronaldovo ime je bilo u pozadini. Izgleda da se ova slika još zaglavila u glavi Thierryja Henryja i da još uvijek razmišlja o tome", smatra Ferdinand.

Njegove riječi sigurno će podići ozbiljnu prašinu i treba očekivati odgovor, posebno od strane Henryja koji radi kao TV analitičar CBS-a.

Ronaldo Nazario s druge strane nikad nije odgovarao na prozivke javno. Pustio je da se priče šire i neće biti iznenađenje ako to i sada bude slučaj.

Priča koju je donio Ferdinand zvuči nevjerovatno. Moguće je da ima određene sujete među legendama, ali ovakve riječi su poprilično teške.

Cristiano Ronaldo se tokom karijere definitivno mnogima zamjerio. Uništavao je brojne klubove svojim pogocima, dosta je ljubomore prema njemu, no čuti ovako nešto je zaista nevjerovatno.

Top Komentari

Ramo Legenda
Za henryja istina sigurno. Koji god majmun je igro za barcu nemoze podnijeti real niti igrace reala
3 1
JuventinoBK
Ne mogu oni podnijeti sto je CR tako iznad svih, lijep, zgodan, najbogatiji i onda svi biraju mesija. Uvijek osobe izaberu losijeg i kazu da je bolji, jer ne mogu da podnesu boljeg.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi