Ronaldo je trčkarao, a Messi vezao kopačke: Ubrzo se vidjelo ko je veći gospodin!

Scena za historiju

Ronaldo je trčkarao, a Messi vezao kopačke: Ubrzo se vidjelo ko je veći gospodin!

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, dvojica najboljih fudbalera 21. stoljeća posljednji susret na fudblaskom terenu imali su u četvrtak u egzibicionom meču između PSG-a i tima sastavljenog od najboljih igrača Al-Nasra i Al-Hilala.

Bila je to prelijepa noć na stadionu Kralj Fahd u Rijadu, a fanovi su mogli vidjeti čak devet golova. Pobjedu je odnio PSG rezultatom 5:4.

Ronaldo i Messi su se upisali u listu strijelaca s tim da je Portugalac postigao dva gola i na kraju je proglašen za igrača utakmice.

Bila je to posljednja prilika da se gledaju Messi i Ronaldo jedan protiv drugog, a scene prije utakmice su pokazale kakvo međusobno poštovanje vlada između ove dvojice igrača.

Najbolje se to vidjelo prije prvog sudijskog zvižduka. Ronaldo je trčkarao, a Messi vezao kopačke. Tada je nastao snimak za historiju.

Oglasi

Iako su duže od decenije bili veliki rivali između dvojice najboljih igrača u historiji uopšte nema zle krvi, zavisti ili ljubomore.

Prvi koji je napravio potez bio je Messi. Čim je zavezao kopačke, odmah je pogledao prema Ronaldu, nešto mu rekao, a onda je uslijedio i srdačan pozdrav.

Teško da će fudbal više ikada vidjeti takvo rivalstvo upravo iz tog razloga mnogi ovaj duel smatraju historijskim.

Messi i Ronaldo su se susreli i u tunelu stadiona Kralj Fahd, ali dojam je da taj pozdrav nije bio blizu srčan kao što je to bilo uoči prvog sudijskog zvižduka.

Tokom proteklih godina dvojica fudblaskih vanzemaljaca uvijek su jedan o drugom govorili u superlativima. Zajedno su osvojili 12 Zlatni lopti što dovoljno govori o njihovoj dominaciji.

Ostat će vječita dilema ko je bolji igrač i generalni dojam je da je sve stvar ličnog ukusa...

Top Komentari

axel43
Koji si ti Čauš kreten! Ti i tvoji naslovi!! Ovo ko neki klošar sa ulice da piše a ne novinar! Doduše ti i nisi ni N od novinara!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi