'Šljiva' za pamćenje - Ronalda prijatelj udario kao niko nikad ranije
Keylor Navas bio je veoma neoprezan i skrivio je panal uz nokaut Cristiana Ronalda

Bolan nokaut

'Šljiva' za pamćenje - Ronalda prijatelj udario kao niko nikad ranije

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo danas igra svoju prvu utakmicu u Saudijskoj Arabiji i predvodi Al Star ekipu u prijateljskoj utakmici protiv francuskog prvaka PSG-a.

Cristiano Ronaldo konačno je ponovo na terenu nakon mjesec dana pauze. Po prvi put je zaigrao na tlu Saudijske Arabije i to kao član All Star ekipe prvenstva koja igra prijateljski meč protiv PSG-a.

Portugalac je odlično prvo poluvrijeme okončao s dva gola u mreži PSG-a. Pogađao je u 34. i šestoj minuti nadoknade prvog dijela.

Prije prvog gola Cristiano je imao bolno prizemljenje. U duelu ga je nokautirao golman PSG-a Keylor Navas, a posljedice su bile jasno vidljive.

Odmah je ispod oka portugalske zvijezde skočila 'šljiva' i jasno je vidljivo da je dobio žestok udarac.

Oglasi

Na kraju je ipak dobro prošao. Oteklina će spasti uz hladan oblog i to je sasvim sigurno nakon ovog udarca najbitnije.

Keylor Navas i Cristiano Ronaldo veliki su prijatelji još od zajedničkih nastupa u Real Madridu. Neće sigurno biti nikakvih loših riječi, ali je Kostarikanac u ovm slučaju bio itekako neoprezan.

Lice Cristiana Ronalda odmah nakon nokauta.

Cristiano se nakon nokauta pridigao i lagano je postigao pogodak iz penala za 1:1, a zatim je u nadoknadi iskoristio smušenost odbrane PSG-a i pogodio je za 2:2.

Odlična utakmica igra se u Rijadu. All Star tim je iznenađujuće dobar, ali PSG čini se ne igra s punim gasom.

Ovaj susret je naravno pod ogromnom pažnjom. Razlog je vjerovatno i posljednji međusobni duel Cristiana s Lionelom Messijem, velikim rivalom i čovjekom s kojim je obilježio 15 godina svjetskog fudbala.

Promo

Oglasi