Ligue 1 uzvraća udarac Ronaldu, Portugalac ima da poludi - Odlučili ga poniziti jednom fotografijom
Ronaldo i djevojka Georgina Rodriguez na dodjeli nagrada u Dubaiju (Foto: Twitter)

Nastavlja se 'rat'

Ligue 1 uzvraća udarac Ronaldu, Portugalac ima da poludi - Odlučili ga poniziti jednom fotografijom

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je tokom dodjele nagrada za najbolje fudbalere u 2023. godini u Dubaiju govorio o svojoj karijeri, prošloj sezoni, ali i o kvalitetu lige u Saudijskoj Arabiji.

Portugalac je među prvim velikim zvijezdama još početkom prošle godine došao u Saudijsku Arabiju, potpisavši ugovor s Al-Nassrom. Godinu dana kasnije, Ronaldo na sva usta hvali arapski fudbal i uvjerava da je trenutno tamošnje prvenstvo kvalitetnije čak i od francuskog.

“Saudijska liga nije gora od francuske Ligue 1. Saudijska Pro liga je konkurentnija od Ligue 1, mogu to reći nakon godinu dana tamo. Već sada smo bolji od francuskog prvenstva. Oni mogu govoriti šta hoće, ja znam šta govorim. To je moje mišljenje", rekao je 38-godišnji napadač u Dubaiju.

Ronaldo nikada nije igrao u Francuskoj, dok je imao priliku da ranije u Evropi igra u Portugalu (Sporting), Engleskoj (Manchester United), Španiji (Real Madrid) i Italiji (Juventus). Iako se bliži 39. godini, nema namjeru da stane.

"Kraj moje karijere? Ne znam, živim dan po dan. Ali bit će uskoro... kad kažem uskoro, možda za 10 godina (smijeh)".

Oglasi

Portugalski as je današnjom izjavom uvrijedio sve u Francuskoj i sve ljubitelje Ligue 1, a na zvaničnim profilima Ligue 1 na društvenim mrežama objavljena je fotografija Ronalda i Kyliana Mbappea sa meča PSG-a i Al-Nassra.

Na toj fotografiji Mbappe miluje Portugalca po licu, a komentari ispod iste uglavnom su u korist Ronalda, dok drugi ističu da je pretjerao s tvrdnjom da je fudbal u Saudijskoj Arabiji kvalitetniji od onog u Francuskoj.

"Ronaldo je veći od francuske lige i veći od Francuske", piše u jednom od komentara.

Oglasi

"Sam Cristiano Ronaldo veći je i slavniji od francuske lige; Toliko da ste samo jednom riječju i unutar jednog sata odgovorili; Što je sa Saudijskom ligom u kojoj su Cristiano, Neymar, Benzema, Kante, Fabinho, Savić, Mane i mnogi igrači?", pitao se drugi.

Interesantno je zapaženje iznio jedan od Ronaldovih fanova, koji je napisao da klubovi iz Ligue 1 zajedno imaju jedan trofej Lige prvaka, a sam Ronaldo čak pet.

Bit će interesantno hoće li se nastaviti "rat" Ronalda i Ligue 1 ili će sve stati na kraju na ovoj objavi zvanične stranice francuskog fudbalskog šampionata.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Ronaldo je danas pokupio nekoliko nagrada. Najbolji je strijelac za 2023. godinu i najbolji igrač na Bliskom istoku.

Globe Soccer Awards već tradicionalno organizuje Globe Soccer u Dubaiju, a počelo je još 2010. godine. Mnogi poznati bivši i sadašnji fudbaleri, kao treneri i sportski radnici dolaze na dodjelu.

Top Komentari

Realno01
Ha ha pa kakva crna Francuska liga.Ljudi počeli pratiti Saudijsku ligu zbog jednog čovjeka a Francusku ni oni sami ne prate.Čovjek veći od cijele lige
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi