Kraj nevjerovatnog niza Messija i Ronalda
Foto - EPA

Nakon 16 godina nisu u četvrtfinalu

Kraj nevjerovatnog niza Messija i Ronalda

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi oprostili su se od učešća u Ligi prvaka.

Juventus i Barcelona nisu mogli dalje od osmine finala najelitnijeg evropskog takmičenja i ovo je prvi put nakon 16 godina da Messi i Ronaldo neće igrati u četvrtfinalu Lige prvaka.

Posljednji put se to dogodilo u sezoni 2004/2005. Cristiano Ronaldo je igrao za Manchester United u tom periodu i Crveni đavoli su u osmini finala eliminisani od Milana u dva meča sa po 1:0.

Ronaldo je odigrao oba meča. Na Old Traffordu su Rossoneri slavili sa 1:0. Gol je zabio Hernan Crespo, a Ronalda je u 62. minuti zamijenio Ruud van Nistelrooy. Na San Siru je odigrao svih 90 minuta, a jedini gol je ponovo zabio Hernan Crespo.

Interesantno je svakako da od svih fudbalera koji su nastupali u ovim utakmicama je aktivan još samo nekadašnji golman Uniteda Roy Carroll, koji sa 43 godine nastupa u amaterskoj ligi za Dungannon Swifts.

Sa druge strane u istoj sezoni Barcelona je eliminisana od Chelseaja.

Lionel Messi te sezone nije bio u ozbiljnim planovima kod Franka Riijkarda. Odigrao je samo jedan meč u Ligi prvaka te sezone, ali se računa da je bio dio ekipe jer je bio registrovan za utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barca je na Camp Nou pobijedila u prvom meču sa 2:1. Messi nije bio u konkurenciji, kao ni u revanšu na Stamford Bridgeu, gdje je Chelsea slavio sa 4:2.

Od igrača koji su tada nastupali aktivni su još samo Maxi Lopez i Andres Iniesta, dok su svi ostali uglavnom karijeru završili još prije nekoliko godina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

luks-02
Za Ronalda nije prvi put nego je drugi.2019/2020 i 2020/2021.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi