Ronaldo Modriću govorio o dvojici saigrača: "Ti dečki su zlatni, imaju pobjednički gen"

Pred meč Portugala i Hrvatske

Ronaldo Modriću govorio o dvojici saigrača: "Ti dečki su zlatni, imaju pobjednički gen"

Edmir Škorić

U subotu je Portugal ugostio Hrvatsku u veoma kvalitetnoj provjeri pred Euro, a gostujuća selekcija na kraju je trijumfovala sa 2:1, pokazavši da posjeduje veliki kvalitet i da će itekako imati šta da traži na nadolazećem turniru u Njemačkoj.

Osim same utakmice, pažnju je privukao i susret Realovih legendi. Luka Modrić je kao kapiten Hrvatske imao priliku da razgovara sa bivšim saigračem Cristianom Ronaldom, a također je nakon dugo vremena sreo bivšeg stoper Kraljeva Pepea.

Puno toga zajedno su prošli Ronaldo i Modrić, ali je Portugalac 2018. godine napustio Real i potpisao za Juventus. Kasnije se vratio u Manchester, a sada igra za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

Uoči prijateljske utakmice, Ronaldo i Modrić su razgovarali i prisjetili se lijepih vremena. Portugalac je pokazao veliko zanimanje za sadašnji tim Reala, te mu je posebno istakao dvojicu mladih fudablera.

"Jako volim Viniciusa i Bellinghama, ti dečki su zlatni, imaju pobjednički gen", rekao je Ronaldo tokom razgovora sa reprezentativcem Hrvatske.

Oglasi

Obojica se pripremaju za Evropsko prvenstvo na kojem bi se čak mogli suočiti s Bellinghamom i gdje će obojica također tražiti posljednju priliku da svojim nacijama donesu međunarodnu titulu. Vjeruje se da će to biti posljednji nastupi za Ronalda i Modrića u nacionalnim timovima.

Modrić nastavlja da igra za Real i naredne sezone, pošto je potpisao novi ugovor, mada se često govorilo da bi 38-godišnjak mogao upravo kod Ronalda u Al Nassr, no Luka je želio nastaviti s igranjem na visokom nivou. On je godinu dana mlađi od Ronalda, koji ne namjerava tako skoro objaviti kraj igračke karijere.

Hrvatska na Euru igra u grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom, a Ronaldov Portugal će za rivale u grupnoj fazi imati Turskom, Gruzijom i Češkom.

Turnir počinje u petak, a trajat će do 14. jula. Portugalce i Hrvate niko ne stavlja u najuži izbor favorita za trofej, ali svakako obje selekcije imaju vrhunske fudbalere, ali i posjeduju pobjednički mentalitet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi