Simbol Reala stavio Pereza na čekanje, umoran od svega prvi čovjek Kraljeva uzvratio ultimatumom

Još uvijek su Kraljevi na čekanju

Simbol Reala stavio Pereza na čekanje, umoran od svega prvi čovjek Kraljeva uzvratio ultimatumom

Admin Čaušević

Kada Real Madrid pozove ili ponudi ugovor odgovor obično bude momentalan. Međutim, uvijek postoji izuzetak. To je i slučaj sa jednim od najzahvalnijih igrača koji su ikad nosili dres Los Blancosa.

Nakon što je konačno formalizirao dolazak Kyliana Mbappaa u svoje redove te dogovorio produženje saradnje sa Lukom Modrićem, Real Madrid sada mora raditi na rješavanju slučaja Nacho.

Svježe okičen medaljom Lige prvaka, šestom u karijeri, španjoski defanzivac se bliži kraju svog ugovora s Real Madridom i produženje se još ne nazire.

Iako još uvijek uživa povjerenje Florentina Pereza, 34-godišnjak ostavlja sumnje u svoju budućnost. Sve je otišlo do te mjere da su mu iz Reala postavili ultimatum.

Prema pistanju Marce, čovjek koji je nastupio 43 puta u svim takmičenjima za Real minule sezone dobio je ponudu za produženje ugovora na dodatnu sezonu.

Međutim, poznati list preciziraa da ova ponuda vrijedi samo do 30. juna. Do tada su mu dostupne dvije mogućnosti.

Oglasi

Iskoristiti tri sedmice razmišljanja kako bi dao saglasnost da ostane u Realu ili krenuti u posljednji izazov u karijeri van granica Španije.

Nacho se spominje kao jedna od meta Al Nassra pogotovo nakon što je za novog sportskog direktora postavljen Fernanda Hierra. Imajte na umu da španski reprezentativac također ima kontakt s Inter Miamijem.

Ukoliko bi Nacho otišao onda bi Modrić postao prvi kapiten Reala, a u slučaju ostanka hrvatski veznjak će i dalje biti zamjenik, odnosno vicekapiten.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo da su druge dvije Realove legende, Modrić i Toni Kroos odavno donijeli svoju odluku te saopštili Perezu šta planiraju. Hrvat je dogovorio ostanak, a Nijemac odlazi u penziju.

Nacha u narednom periodu čekaju nastupi sa Španijom na Evropskom prvenstvu pa neće biti iznenađenje ukoliko nakon 30. juna zaista napusti Real.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi