Erik ten Hag otvoreno govorio o Ronaldu, stvari su sada mnogo jasnije

Računa na Portugalca

Erik ten Hag otvoreno govorio o Ronaldu, stvari su sada mnogo jasnije

Edmir Škorić

Budućnost Cristiana Ronalda u Manchesteru smatra se neizvjesnom jer je Portugalac spreman da mijenja sredinu samo godinu dana nakon što se vratio u Englesku.

Španski list As ob javio je priču o potencijalnom transferu Ronalda u Atletico Madrid. Španci pišu da je situacija ozbiljna i da Ronaldo "inzistira" na transferu u tim Diega Simeonea, mada je to zvučalo dosta nevjerovatno s obzirom na to koliko toga je Ronaldo dao Atleticovom rivalu Realu.

Spominjao se i Ronaldov povratak u Lisabon u redove svog matičnog tima Sportinga, ali trenutno nije isključeno da i naredne sezone slavni napadač nosi dres Manchester Uniteda.

Sudeći prema posljednjoj izjavi menadžera Crvenih vragova Erika ten Haga, takvo što je i za očekivati.

"Cristiano Ronaldo nije na prodaju. Planiram raditi s njim i veselim se što ćemo sarađivati. Situacija je i dalje ista. Dobro sam informisan, on također ima opciju za narednu sezonu. Ronaldo bi mogao ostati i nakon ove sezone? Da", rekao je Nizozemac.

CR je u ljeto 2021. godine potpisao za Manchester koji ga je navodno Juventusu platio 23 miliona eura uz bonuse. Bio je to povratak Portugalca na Old Trafford nakon dugih 12 godina izbivanja.

Na Old Trafford je došao iz Sporting Lisabona kao nadareni klinac 2003. godine, a onda je pao u ruke velikog Sira Alexa Fergusona.

S Real Madridom osvojio je sve moguće i bio na vrhuncu, no engleski klub i bivši trener zauzeli su posebno mjesto u njegovom srcu. Iz kluba je otišao 2009. godine za tada rekordnih 94 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pod vodstvom Fergusona osvojio je prvu Zlatnu loptu od ukupno pet i prvu Ligu prvaka te je jedan od najistakunijih igrača u historiji Uniteda. U prvom mandatu koji je bio daleko uspješniji, Ronaldo je s Unitedom osvojio Ligu prvaka i tri titule Premier lige, dao 118 golova uz 69 asistencija na 292 utakmice.

Prošle sezone njegov tim nije uspio čak ni Ligu prvaka da izbori, nakon čega su uslijedile velike promjene u timu, došao je i novi trener, a ostaje da se vidi hoće li to Ronaldu biti dovoljno da se barem još sezonu zadrži u svom najdražem timu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi