Zna se zašto je Ronaldo toliko bijesan na čelnike Manchester Uniteda zbog čega želi da napusti klub

Ne može da se pomiri s takvom odlukom

Zna se zašto je Ronaldo toliko bijesan na čelnike Manchester Uniteda zbog čega želi da napusti klub

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo još uvijek se nije pojavio na pripremama Manchester Uniteda za novu sezonu.

Prije nekoliko dana engleski mediji objavili su da je Ronaldo odlučio da napusti Manchester United nakon samo godinu dana jer mu je cilj i naredne sezone da igra Ligu prvaka.

Crveni đavoli nisu uspjeli izboriti plasman u ovo takmičenje i gledat ćemo ih u Evropskoj ligi, a očito je da se Ronaldo baš i ne igra u tom rangu.

Portugalac je od čelnika Uniteda zatražio da odobre njegov transfer ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda. Koliko želi da ide najbolje je pokazao svojim nedolaskom na početak priprema.

Međutim, engleski mediji pišu da se iza svega krije jasan razlog Ronaldove odluke. Navodno, pored neigranja u Ligi prvaka on je nezadovoljan i zbog činjenice da će mu smanja biti smanjena.

Kako je objavio Mirror ovaj iskusni napadač je razočaran što će plata svim igračima biti smanjena za 25% zbog toga što se nisu plasirali u Ligu prvaka. Tako će Ronaldo umjesto 480.000 funti sedmično zarađivati 360.000 funti i igrati u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ronaldo je itekako razočaran takvom odlukom čelnika kluba jer smatra da on nije zaslužio takvu kaznz jer je protekle sezone bio jedini koji nije podbacio u ekipi, te je imao poprilično dobru sezonu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Navodno, pored neigranja u Ligi prvaka on je nezadovoljan i zbog činjenice da će mu smanja biti smanjena. Hahahhahahahah pa pregleda li se tekst prije nego stisneš enter moj novinaruuuuuuu? Ili to izmišljate nove riječi pa je od sada po vama riječ smanja zamjenila riječ plata? Hihihihihihi
11 1
Direktor
Nije mu toliko mala smanja, da bi plakao!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi