Ronaldo "uništio živote" trojici igrača Manchester Uniteda, pa nakon godinu dana odlučio da ode

Sve su mu ispunili, ali...

Ronaldo "uništio živote" trojici igrača Manchester Uniteda, pa nakon godinu dana odlučio da ode

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo prije nekoliko dana priznao je čelnicima Manchester Uniteda da želi napustiti klub.

Portugalac se prije godinu dana vratio na Old Traffod i mnogi su vjerovali da će završiti karijeru u ovom klubu, ali je već sada očito da se to neće desiti.

Engleski mediji objavili su jučer da je Ronaldo zatražio transfer i da je poručio čelnicima Manchester Unieda da želi napustiti klub ukoliko za njega stigne zadovoljavajuća ponuda.

Prošlog ljeta vladala je euforija kada se Ronaldo vratio u United i najavio je velike stvari, ali čini se da je posustao već nakon prve neuspješne sezone u ovom klubu.

Zbog svog ponašanja Ronaldo je dobio velike kritike i navijači ne mogu da vjeruju da želi na takav način da napusti klub u kojem se proslavio.

Mirror je sinoć objavio da je Ronaldo napravio svojim dolaskom dar-mar u svlačionici i da su mu ispunjene sve želje koje je imao, ali da mu očito ni to nije dovoljno.

Oglasi

Prvi koji je bio na udaru Ronalda je Edinson Cavani koji je očekivao da će biti prvi napadač u minuloj sezoni, ali na kraju je dolaskom Ronalda postao rezerva i čak je morao dati svoj broj sedam Portugalcu.

Cavani je na kraju odigrao svega 20 mečeva u svim takmičenjima i napustio je klub na kraju sezone nakon što mu je istekao ugovor i nije imao namjeru da ostaje.

Drugi koji je "propatio" zbog dolaska Ronalda je Anthony Martial. Francuz je također bio ljut što je klub doveo još jednog napadača, a to je itekako ugrozilo njegov status u timu. Na kraju je Martial otišao na posudbu u Sevillu gdje se također nije proslavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treći igrač koji je bio nezadovoljan zbog Ronalda je Harry Maguire. On je bio lider i kapiten ekipe, ali se našao na nevjerovatno udaru javnosti zbog lošijih igara.

Kao lider prikazan je Ronaldo koji je vodio glavnu riječ u svlačionici iako je Maguire kapiten. Zbog toga su navijači tražili da se Maguireu oduzme kapitenska traka i preda Ronaldu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Maguire vodja… daj ba… vodio je ekipu al u propast
8 0
CrveniKakanj
Sad ce njih tek unistiti Erik ten Hag dovodjenjem svojih nizozemaca kao i svaki trener iz Nizozemske koji je unistio Barcelonu.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi