Rijetko ko se može pohvaliti da je od Ronalda dobio riječi kakve je dobio Marcelo

Za oproštaj od Reala

Rijetko ko se može pohvaliti da je od Ronalda dobio riječi kakve je dobio Marcelo

Eldar Ganibegović

Brazilski bek Marcelo oprostio se od Real Madrida nakon 15 godina igranja za Kraljevski klub. 

Brazilac je u Real Madrid stigao u zimu 2007. godine, nakon transfera iz Fluminesea, a zajedno s Los Blancosima Marcelo je ispisao historiju nakon što je osvojio pet trofeja Lige prvaka, šest naslova prvaka Španije i mnoge druge trofeje s kojima je postao najtrofejniji igrač u historiji kluba. 

Brojne aktualne zvijezde Real Madrida, ali i legendarni fudbaleri koji su igrali za klub iz španske prijestolnice poslali su poruke za Marcela.

Posljednji od njih bio je bivši igrač Real Madrida, Cristiano Ronaldo. Portugalac  je s Marcelom dijelio svlačionicu između 2009. i 2018. godine.

"Više od saigrača, brata kojeg mi je fudbal ponudio. Na terenu i izvan njega, jedna od najvećih zvijezda s kojom sam imao zadovoljstvo dijeliti svlačionicu. Sretno u ovoj novoj avanturi, Marcelo", napisao je Cristiano Ronaldo na Twitteru.

"Plakao sam cijelu noć kad mi je Ronaldo to rekao"

Marcelo je Cristiana dočekao iz Manchester Uniteda 2009. godine u Madridu, da bi ga 2018. ispratio u Torino kada je Portugalac otišao u Juventus.

Cristiano Ronaldo je Marcelu treći saigrač s kojim je odigrao najviše utakmica (333), te onaj s kojim je kreirao najviše golova (33), pa ga je odlazak Portugalca itekako pogodio, što je i priznao u izjavi prije nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kvragu, trenirali smo za finale Lige prvaka protiv Liverpoola i on mi je rekao da odlazi. Plakao sam cijelu noć", iskreno je kazao Marcelo.

Portugalsko-brazilski dvojac na kraju se okitio titulom Lige prvaka te godine poslije pobjede 3:1 protiv Liverpoola, a Ronaldo je digao sidro i pojačao Juventus.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi