Rekao ono što do sada nikad nije: Marcelo na oproštaju natjerao Raula na plač

Brazilac se oprostio od Reala

Rekao ono što do sada nikad nije: Marcelo na oproštaju natjerao Raula na plač

Admin Čaušević

Najtrofejniji igrač u historiji Reala je napustio Kraljevski klub.

Nakon 15 godina, 546 upisanih nastupa, 38 postignutih golova i čak osvojenih 25 trofeja Marcelo je napustio najveći klub na svijetu.

Prilikom oproštajnog govora bio je i više nego emotivan. Rekao je neke stvari koje do sada nije izgovorio. Čak je i na suze natjerao legendarnog Raula Gonzaleza.

“Hvala mojim saigračima, trenerima. Ali prije svega ekonomima i zaštitarima te ljudima koji rade iza kulisa i imaju 'prljav' posao. Želim istaknuti njihov rad, jer se posvećujem samo igranju i uvijek sam imao sve spremno. Želim se zahvaliti svojoj supruzi, jer je uvijek bila uz mene otkako sam počeo igrati fudbal. Ako sam ovo što jesam danas, to je zbog tebe Clarice."

"Kad sam otišao iz Brazila, imao sam na umu da igram Ligu prvaka. I danas odlazim odavde kao igrač s najviše trofeja u historiji najvećeg kluba na svijetu."

Oglasi

"Reći ću nešto što nikad nisam rekao. Ali želim zahvaliti Raulu, koji sjedi tamo. Puno si mi pomogao kada sam stigo i kada mi se rodio sin Enzo, nikad neću zaboraviti da si mi poklonio mnogo stvari za bebu, i dao si mi puno savjeta."

"Uvijek si bio vrlo brižan, ti i tvoja porodica, i to nikada neću zaboraviti i uvijek sam želio slijediti tvoj primjer."

Od Brazilca se biranim riječima oprostio i Florentino Perez, dugogodišnji predsjednik Reala.

[instagram]https://twitter.com/realmadrid/status/1536322582760259586[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želimo odati strastvenu počast našem velikom kapitenu, dječaku koji je postao čovjek u Real Madridu. Govorimo o legendi, igraču s najviše trofeja u historiji Real Madrida. Govorimo o Marcelu. Dragi Marcelo, ispunio si sve snove. Osvojio si apsolutno sve. Ukupno 25 trofeja. Vi ste bez sumnje jedan od najboljih bekova ikada. Ti si neponovljiv igrač. Tvoja mašta i sreća bili su ključni za osvajanje titula", poručio je Perez.

Za sada nema naznaka gdje bi Marcelo mogao nastaviti karijeru. Ovaj 34-godišnjak je ponuđen Fenerbahceu i Marseillu, ali oba kluba nisu zainteresovana za njegovo dovođenje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Jedini fudbaler koji je mogao u istoj minuti u oba šesnesterca odigrati bitnu rolu. I tako po 30-40 puta u toku meča. Strašan je bio dugo vremena!
6 2
denimen9
Sve čestitke i pohvale za najbolje beka svih vremena. Jedva čekam Enzo da debituje.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti