Ronaldove prve riječi o novom klubu o kojima će se definitivno raspravljati: Šta ga je to privuklo?
Nakon dvije decenije vrhunskog fudbala Cristiano Ronaldo odlazi u Aziju i pridružio se ekipi Al Nassra iz Saudijske Arabije u naredne dvije i po godine (Foto: Al Nassr)

CR se raduje novom izazovu

Ronaldove prve riječi o novom klubu o kojima će se definitivno raspravljati: Šta ga je to privuklo?

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo večeras je zvanično postao novi fudbaler Al Nassra iz Saudijske Arabije, a legendarni Portugalac će u ovom klubu provesti naredne dvije i po godine uz platu od nevjerovatnih 200 miliona eura po sezoni.

Cristiano Ronaldo ostao je bez šanse da potpiše za neki evropski klub, pa je odlučio prihvatiti bogatu ponudu iz Saudijske Arabije koja će mu donijeti ogroman novac.

Portugalac je večeras predstavljen kao novi član ovog kluba. Njegove prve riječi privukle su veliku pažnju. Tvrdi da ga je privukla vizija kluba.

"Radujem se iskustvu igranja u novoj državi i novoj ligi. Vizija koju ima Al Nassr je izuzetno inspirativna", rekao je Ronaldo i dodao je:

"Uzbuđen sam što ću se pridružiti saigračima. Želim pomoći timu da u osvajanju brojnih trofeja", rekao je Ronaldo.

Cristiano Ronaldo posljednji angažman je imao u Manchester Unitedu. S Crvenim đavolima se rastao prije nešto više od mjesec dana te se dugo pričalo o tome gdje će nastaviti karijeru.

Oglasi

Spominjali su se brojni evropski velikani. Na kraju ipak od ostanka u Evropi nije bilo ništa i CR je na kraju prihvatio šansu koja mu se pružila i potpisao je najbogatiji ugovor u historiji.

Poznati su i detalji isplate od 200 miliona eura koje će Ronaldo dobiti u Saudijskoj Arabiji. Plata od kluba mu je 75 miliona eura, a ostatak novca će dobiti kroz razne bonuse.

Portugalca u ovom klubu čeka nekoliko poznatih imena sa svjetske scene. Na klupi je Rudi Garcia, a tu su u napadu još Vincent Aboubakar i Talisca.

Gol Al Nassra čuva čuveni Kolumbijac David Ospina, a u timu su još Španac Alvaro Gonzalez i Brazilac Luiz Gustavo.

Ovaj klub je devet puta bio prvak Saudijske Arabije, posljednji put 2019. godine, šest puta su uzeli Kup Kralja, tri puta Kup Princa, te dva puta Kup Saudijske Arabije.

Top Komentari

nakopitam
@davide.azzurri Kepec lessi ovom gospodinu nikada nije bio niti ce ikada biti ni do clanaka. Da igra jos 300 godina, nikada nece imati karijeru ni uspjehe kao Ronaldo. O klubovima i trofejima za koje su igrali smijesno je pricati. Malom kepecu vrhunac karijere brucelona, koja nikada nece biti broj 1 ni u svojoj drzavi i ligi a pogotovo nece u Evropi ili svijetu, kao sto je to Real Madrid a zna se ko je najveci igrac Reala svih vremena.
3 9
davide.azzurri
Kako lik propade za kratko vrijeme.. u sportskom smislu. Dok Messi igra zivotom ovaj klaun se blamira iz dana u dan
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi