Ronaldo ima poseban motiv protiv Njemačke - želi ih maknuti sa "crne liste"

Hoće li najzad dati gol Nijemcima?

Ronaldo ima poseban motiv protiv Njemačke - želi ih maknuti sa "crne liste"

E. Škorić

Rijetki su oni timovi protiv kojih je Cristiano Ronaldo igrao, a da im nije postigao pogodak.

Ronaldo će danas predvoditi Portugal protiv Njemačke (od 18 sati) i ima priliku da zatrese mrežu reprezentacije protiv koje ranije nije zabijao golove.

On je protiv Mađarske u 1. kolu u 3:0 pobjedi postigao dva gola i sa 11 pogodaka je postao najbolji strijelac u povijesti ovog natjecanja. Uostaom, postao je prvi igrač koji je igrao na pet evropskih prvenstava.

Napadač Juventusa do sada se četiri puta sastao s Njemačkom i svaki put je izgubio. Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine bilo je 3:1 za Njemačku, na EP 2008. je bilo 3:2 za Njemačku, na Euru 2012. 1:0 i na Svjetskom prvenstvu 2014. godine Portugal je izgubio s 4:0.

Stoga Ronaldo danas ima poseban motiv, a poseban motiv imat će i naredne srijede protiv Francuske, svjetskog prvaka kojem nije postigao gol u karijeri.

Nakon Evropskog prvenstva, Ronaldo će imati kratki odmor, a onda pripreme za novu sezonu, mada još nije poznato hoće li ostati član Juventusa ili će, kako se pisalo, Stara dama prodati svog najboljeg strijelca.

Oglasi

Kladionica MOZZART nudi mogućnost raznih oklada na duel Njemačka - Portugal, a okladu možete ostaviti OVDJE.

"Cristiano će odlučiti o odlasku iz Juventusa"

Odlazak Cristiana Ronalda iz Juventusa česta je tema italijanskih medija u proteklom periodu.

Mediji sa Apenina navode kako novi trener Bianconera Massimiliano Allegri ne vidi Ronalda u svom projektu, a o svemu je govorio ugledni novinar Romeo Agresti, koji je jako blizak timu iz Torina.

On je istakao da se na sastanku između Allegrija i rukovodstva Stare dame govorilo o Ronaldovom odlasku iz kluba.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Tokom sastanka između Allegrija i rukovodstva kluba govorilo se o odlasku Cristiana Ronalda. Portugalac će odlučiti kada i gdje će otići iz Juventusa", saopštio je Agresti.

Portugalsku zvijezdu ugovor sa Juventusom veže do juna naredne godine.

Top Komentari

JuventinoBK
Hoce ako Bog da! Idemo Roni, deri barbare!!!
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi