Kao u inat Pogbi i Ronaldu: Heroj Ukrajinaca napravio "dernek" na pressici

Zabavno na pressici

Kao u inat Pogbi i Ronaldu: Heroj Ukrajinaca napravio "dernek" na pressici

Admin Čaušević

Andriy Yarmolenko je bio prvo ime susreta Ukrajina - Sjeverna Makedonija. U pobjedi svog tima 2:1 upisao je gol i asistenciju. 

Proteklih dana dosta se piše o sponzorskim pićima na press-konferencijama poslije utakmice. Sve je počeo Cristiano Ronaldo sklanjanjem Coca-Cole, da bi Paul Pogba napravio identičnu stvar s Heinekenom.

Kada je vidio šta su uradili Pogba i Ronaldo nakon što je danas izabran za igrača utakmice i Yarmolenko je pronašao način da na sebe skrene pažnju nakon utakmice.

Odlični krilni fudbaler West Hama je zamolio za jednu stvar organizatore. "Mogu li uraditi nešto, vidio sam da Ronaldo ovo radi..."

"Želim da pomjerim Coca-Colu ovdje i želim da pomjerim pivo ovdje. Coke i Heineken, molim vas da me kontaktirate", poručio je maštoviti Ukrajinac.

Oglasi

Yarmolenko je kompletnu priču oko pića odlučio da iskoristi da privuće pažnju spoznora i na originalan način pozvao dvije kompanije da ga sponzorišu.

Ianče, i UEFA se zasitila ponašanja pojedinih igrača koji igonrišu sponzore te je selekcijama učesnicima poslala jasnu poruku sa instrukcijama za ostatak takmičenja.

Naime, UEFA je od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu uklanjati strateški pozicionirane sponzorska pića. O tome je govorio direktor takmičenja, Martin Kallen.

"To je važno jer je zarada od sponzora važna za takmičenje i Evropski fudbal. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj fudbala u cijeloj Evropi, uključujući i mlade i žene", rekao je Kallen.

Osobama zadužene za medije na svih 11 stadiona je naređeno da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred fudbalera muslimanske vjeroispovijesti.

Coca-Cola i Heineken se nalaze meću 12 glavnih spoznora turnira, a očekuje se da ukupna UEFA-ina zarada bude skoro dvije milijarde eura. Nije naznačno koliko se novca zaradilo od sponzora.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, i igrači na indirektan način dobiju novac od sponzora preko saveza i klubova jer UEFA premije nagrade isplaćuje upravo sponzorskim novcem.

Zemlje učesnice turnira, njih 24 će podijeliti 371 milion eura kroz nagrade. Šampion će zaraditi maksimalna 34 miliona eura, dok će na stotine klubova koji imaju igrače predstavnike na Euru podijeliti najmanje 230 miliona eura jer su dopustili svojim igračima na nastupe na turniru.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Mislio sam da ovaj Yarmolenko ( ako je ispravno), da je normalniji momak. I on našao da " proziva " dva ODLIČNA igrača Ronalda i Pogbu??? E moj ukrajinko kada dođeš blizu njihovog sportskog " levela" onda se javi , a sve do tada ti si samo običan igrač.
7 15
NorthSide
Frajer raspoložen nakon pobjede a i prije toga s Holandijom odigrali odlično, ne vidim razlog da mu ljudi prigovaraju, gdje je nestala za****ncija???
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi