Problemima nema kraja: Ronaldo "prekrižen" za utakmicu Portugala i Nigerije!
Zbog problema sa želucem, Ronaldo neće igrati protiv Nigerije u prijateljskoj utakmici.

Selektor neće moći računati na njega

Problemima nema kraja: Ronaldo "prekrižen" za utakmicu Portugala i Nigerije!

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo prolazi kroz jako težak period u karijeri i životu. Sada za njega slijedi Svjetsko prvenstvo, no već nailazi na veliki problem jer neće igrati u jedinoj pripremnoj utakmici.

Najbolji igrač u historiji Portugala, Cristiano Ronaldo, godinu 2022. će htjeti da zaboravi što prije, ukoliko ne osvoji Svjetsko prvenstvo.

Kao što znamo, Ronaldo je u velikim problemima u Manchester Unitedu. Prije nekoliko dana je javno isprozivao trenera i klub u intervjuu, a 2022. godinu pamtiti će i po tome što mu je na rođenju umro sin.

Ono što za njega sada slijedi jeste Svjetsko prvenstvo koje će mu biti posljednje u karijeri i ujedno posljednji pokušaj da se okiti svjetskim zlatom, nakon što je s Portugalom osvojio Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Ipak, već se susreo s prvim većim problemom kada su pripreme reprezentacije Portugala u pitanju. 

Oglasi

Reprezentacija Portugala za osam dana počinje svoj nastup na Mundijalu u Kataru duelom u prvom kolu grupne faze protiv Gane.

Prije toga, odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Nigerije i to sutra u Lisabonu s početkom od 19:45 sati.

Na toj utakmici neće igrati Cristiano Ronaldo, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Portugala.

Naime, ofanzivni fudbaler Manchester Uniteda ima želučanih tegoba, te ga selektor Santos sutra neće koristiti protiv Nigerije i prekrižen je za sada, barem do utakmice s Ganom kada bi trebao biti potpuno spreman.

Ekspedicija Portugala će u Katar otputovati nakon utakmice s Nigerijom, a osim Gane u grupi s njima su još selekcije Urugvaja i Južne Koreje. 

Top Komentari

user1647539682
Ja kad bih na poslu rekao da imam zelucanih problema nikad vise lopate ne bih uzeo u ruke...
1 1
user1666374721
Dobio žgaravicu, izjeda ga iznutra, maloxsan to rješava brzo i bezbolno, se redakcija javite mu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi