Ronaldo je na 38. rođendan saigračima rekao nešto što nisu vjerovali da će ikada doživjeti

Poseban momenat za sve

Ronaldo je na 38. rođendan saigračima rekao nešto što nisu vjerovali da će ikada doživjeti

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je jučer (5. februar) proslavio novi rođendan. Portugalac ima 38 godina i sve je bliže kraju profesionalne karijere, koja je obilježena brojnim individualnim i timskim priznanjima.

Ronaldo je jedan od najboljih igrača svih vremena i ima veliki broj obožavatelja širom svijeta, iako naravno postoje i oni koji ga smatraju egocentričnim i na neki način osporavaju sve ono što je učinio za nogomet.

Igrao je za najveće svjetske klubove kao što su Manchester United, Real Madrid i Juventus, pet puta bio osvajač Zlatne lopte, mnoge trofeje i titule ostvarivao, razne golove zabijao, da bi krajem 2022. godine pomalo iznenađujuće odlučio da ode u Saudijsku Arabiju, potpisavši bogati ugovor s Al Nasrom, na osnovu kojeg zarađuje pravo bogatstvo.

Ronaldo je sa partnerkom Georginom Rodriguez i djecom preselio u Riyad i žive potpuno novi život, ali i dalje u luksuz. Ništa im ne nedostaje, dok Ronaldo nastoji sa ekipom Al Nassra napraviti sportske rezultate, što je naravno uvijek njegov cilj, bez obzira za koji klub igrao.

Ronaldo želi da Al Nassr bude prvak Saudijske Arabije ove i narednih sezona, da osvaja domaće kupove, te da igra bitnu ulogu i na klupskom internacionalnom nivou.

Oglasi

Za mnoge igrače Al Nassra ostvario se san dolaskom Ronalda, ali Portugalac je pravi profesionalac i to je već dokazao, a riječi koje je navodno izgovorio svojim novim saigračima su za respekt.

"Sve sam postigao u nogometu, ali želim nešto postići ovdje sa vama", rekao im je Ronaldo, što je jasno svima dalo vjetar u leđa i motivisalo ih da zajedno s njim krenu u osvajanje brojnih trofeja.

Igrači su oduševljeno prihvatili Ronaldove riječi, obećali mu da će učiniti sve da uspiju te da im je nedostajala takva osoba s takvim mentalitetom pobjednika.

Ronaldo je prije tri dana postigao svoj prvijenac u dresu Al Nassra u zvaničnim utakmicama u remiju Al Fateha i Al Nassra. Gol je zabio iz kaznenog udarca tako što je pucao po sredini, a suparnički golman se bacio u svoju lijevu stranu. Bio mu je to 820. gol u karijeri.

Ipak, do tog gola se propisno napromašivao, a u nekim situacijama su se saigrači držali za glavu. Najprije je u 35. minuti imao čist udarac s deset metara, nakon što je njegov saigrač pogodio stativu.

Oglasi

Ronaldo se nije proslavio, ali nema sumnje da će voditi Al Nasr kada to bude najpotrenije i da će oduševljavati prisutne gledatelje na stadionima svojim majstorijama.

Inače, vrijedi dodati da jučer sa porodicom i saigračima slavio 38. rođendan, a pripremljena mu je i spektakularna torta za te prilike, baš onakva kakvu takav čovjek i igrač zaslužuje.

Rođendanskoj zabavi prisustvovala je i Ronaldova majka koja je jučer stigla u Saudijsku Arabiju.

Oglasi