Šokantna objava iz Al Nassra: "Cristiano Ronaldo će se vratiti u Evropu"
Legendarni Portugalac je u karijeri osvojio pet nagrada za najboljeg fudbalera svijeta i uspješniji od njega samo je Lionel Messi sa sedam titula (Foto: EPA)

Trener Rudi Garcia tvrdi

Šokantna objava iz Al Nassra: "Cristiano Ronaldo će se vratiti u Evropu"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo potpisao je nedavno najveći ugovor u historiji fudbala. Saudijski Al Nassr mu plaća 200 miliona eura po sezoni u naredne dvije i po godine, no ako je suditi po riječima menadžera tima Rudija Garcije tvrdi da legendarni Portugalac neće okončati karijeru u ovom klubu.

Cristiano Ronaldo neće profesionalnu karijeru završiti u Al Nassru. Barem tako kaže trener ovog kluba Rudi Garcia, koji je itekako iznenadio svojom izjavom o budućnosti portugalske zvijezde.

Francuski stručnjak uvjeren je kako će se Cristiano vratiti u Evropu usprkos činjenici da će za nekoliko dana proslaviti svoj 38. rođendan.

"Cristiano Ronaldo je jedan od najboljih fudbalera svijeta. On definitivno neće završiti karijeru u Al Nassru. Siguran sam da će se vratiti u Evropu", poručio je trener saudijskog kluba Rudi Garcia.

Teško je međutim vjerovati da će se to desiti. Ugovor kojeg ima 37-godišnji Portugalac je nešto što se ne pamti u svijetu fudbala i teško da će ga se odreći.

Također, na Starom kontinentu ne postoji tim koji bi mu platio neku veću sumu novca. Definitivno bi morao da pristane na poprilično manju platu i zaista je teško očekivati da bi se to moglo desiti.

Oglasi

Cristiano se nije proslavio u uvodnim utakmicama za Al Nassr. Odigrao je dvije utakmice za svoj novi klub i ostao je bez pogotka.

Imao je Ronaldo dosta atraktivnih poteza u polufinalu Superkupa protiv Al Ittihada. Međutim, od toga klub nema ništa i Al Nassr je poražen s 3:1.

Na kraju je CR zadobio i povredu u ovom meču. Stradao mu je zglob, ali bi trebao biti spreman za naredne izazove jer se ne radi o težoj povredi.

Iako trpi kritike za svoje nastupe Cristianovi potezi s terena se mnogima i dopadaju. Bivši reprezentativac Saudijske Arabije Hussein Abdulghani počastvovan je što može gledati poteze jednog od najboljih na svijetu.

"Mnogi su očarani onim što je na terenu racio Cristiano Ronaldo. Onaj ko želi vidjeti samo loše stvari, uvijek će ih vidjeti", rekao je Abdulghani.

Pred Cristianom je izazovan period i sigurno je da bogati Arapi što prije očekuju pogotke od nekada najboljeg fudbalera svijeta.

Top Komentari

user1627322078
Bahata *****cina.
0 1
user1667575277
Ide u Newcastle
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije